در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

سوزانده شدن 5.4 میلیارد دلار اتریوم؛ شبکه های رقیب به دنبال گرفتن جایگاه اتریوم

0 1,500

تقریبا 5.4 میلیارد دلار اتریوم سوزانده شده و حدود 2000 ارز جدید هر روز از چرخه گردش خارج می شود. مکانیسم سوزاندن که در 5 آگوست 2021 اجرا شد، امکان حذف تدریجی کارمزد تراکنش ها را از شبکه فراهم می کند.

براساس نمودار ارائه شده توسط ” IntoTheBlock”، تعداد توکن های اتریوم سوزانده شده در شبکه به تدریج در حال افزایش است. نرخ سوزاندن کارمزد تراکنش ها در طول رونق بازار دیفای و NFTها (زمانی که شبکه دائما شلوغ بود) به طور قابل توجهی افزایش یافت. در این برهه از زمان، کاربران چاره ای جز پرداخت 50 دلار کارمزد برای انجام هر تراکنش نداشتند.

شوک عرضه

تصور می شد که شوک عرضه محرک اصلی رشد اتریوم باشد، چون اکثر معامله گران و سرمایه گذاران امیدوار بودند که در طول دوره روند صعودی جدید، عرضه در دسترس این ارز نتواند تقاضای موجود را پوشش دهد.

طبق داده های وب سایت “WatchTheBurn“، در طول دوره های کارمزد بالا، اتریوم دائما با روزهای صدور منفی توکن مواجه بود. این شبکه ارزهای کمتری را نسبت به آنچه در یک بلاک سوزانده می شد، وارد چرخه گردش می کرد.

اتریوم
کارمزد تراکنش و صدور توکن در شبکه اتریوم

همانطور که داده های این وب سایت نشان می دهند، کارمزد تراکنش ها در شبکه اتریوم بسیار کمتر از قبل است. در حال حاضر، معامله گران می توانند یک تراکنش را تنها با 18 گیگاوی (Gwei) انجام دهند، در حالی که کارمزد همین تراکنش قبلا تقریبا بین 50 تا 60 گیگاوی بوده است.

در هفته گذشته، عرضه خالص اتریوم 66914 توکن (184 میلیون دلار) بود. کاهش کلی عرضه این ارز از 15 آگوست 2021 تاکنون 67 درصد بوده است.

به هر حال تاثیر فرایند سوزاندن و به عبارتی خارج کردن بخشی از توکن ها از چرخه گردش برای همیشه، چندان چشمگیر نبوده است. سرمایه گذاران و معامله گران هنوز اثر کامل شوک عرضه را حس نمی کنند، چون قیمت اتریوم از اوج خود بیش از 45 درصد کاهش یافته است. در زمان انتشار این مطلب، قیمت این ارز در حدود سطح 2590 دلار بود.

نقاط ضعف و قوت شبکه اتریوم

اتریوم در سال 2021 شاهد پذیرش بی سابقه ای بود و تعداد آدرس های فعال روزانه آن در ماه نوامبر به اوج 800000 رسید. ارزش کل دارایی های قفل شده در اپلیکیشن های دیفای این شبکه در سال گذشته میلادی از مرز 150 میلیارد دلار عبور کرد. برخی از خدمات ارائه شده توسط اپلیکیشن های غیر متمرکز در شبکه اتریوم شامل، وام دهی، مشتقات، مدیریت دارایی، ارز پایدار، معاملات و بیمه هستند. با این حال، با توجه به پذیرش فزاینده این بلاک چین در چند سال گذشته، محبوبیت آن نیز مایه دردسر آن شده است.

هر چه میزان استفاده از شبکه بیشتر باشد، بیشتر شلوغ می شود و در نتیجه کارمزد تراکنش ها (موسوم به هزینه های گس) افزایش می یابد. این کارمزدها به ماینرهای شرکت کننده در مکانیسم اجماع اثبات کار (PoW) پرداخت می شوند. یک راه حل برای مشکل شلوغی و مقیاس پذیری شبکه اتریوم وجود دارد و آن تغییر مکانیسم اجماع آن از اثبات کار به اثبات سهام وسایر به روزرسانی ها در این انتقال است. با این حال، تاخیر در اجرای مراحل مختلف عرضه کامل لایه اجماع (اتریوم 2.0) و همچنین افزایش محبوبیت سایر بلاک چین های قرارداد هوشمند، می توانند برای اتریوم مشکلاتی بوجود بیاورند و حتی آن را نابود کنند.

رقابت سایر بلاک چین ها با اتریوم

پروتکل های بلاک چین زیادی وجود دارند که سعی می کنند خود را به رده های بالای جدول ارز رمزنگاری برسانند و از اتریوم پیشی بگیرند. در حال حاضر، پولکادات، سولانا و الگوراند سه رقیب جدی دومین ارز بزرگ بازار هستند.

طبق گزارش ها، سولانا می تواند بیش از 50000 تراکنش در هر ثانیه پردازش کند، اما این شبکه هنوز به این سطح نرسیده است. با این وجود، این شبکه سرعت پردازش بالاتری نسبت به اتریوم دارد و کارمزد بسیار پایینی برای تراکنش ها می گیرد. پولکادات قابلیت همکاری بین زنجیره ای را به ارمغان می آورد و به زنجیره های مختلف اجازه می دهد تا به طور یکپارچه با هم کار کنند. الگوراند توسط افراد نخبه توسعه داده شده و سرعت پردازش بالا و کارمزد پایین دارد. همچنین تا به حال سابقه آفلاین شدن نداشته است. اگر انتقال کامل اتریوم 2.0 به خوبی انجام نشود یا به تاخیر بیفتد، این پروتکل های رو به رشد جایگاه اتریوم را خواهند گرفت.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد این سه بلاک چین به مطالب زیر رجوع کنید:
پولکادات رقیب اتریوم؛ هر آنچه باید در مورد پولکادات بدانید
سولانا چیست؟ آنچه باید درباره این شبکه و توکن SOL بدانید
الگورند چیست؟ کوتاه و مختصر در مورد الگورند

منبع u.today cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.