هفته جاری شاهد انتشار داده ها و رویدادهای اقتصادی، از جمله داده های اشتغال انگلستان، نرخ تورم آمریکا (CPI)، اشتغال استرالیا، شاخص قیمت تولید کننده (PPI) آمریکا، تصمیمات سیاست پولی فدرال رزرو و بانک مرکزی ژاپن (BoJ) خواهیم بود. این داده ها و رویدادها می توانند تاثیر بسیار زیادی بر بازارهای ریسکی، مانند ارز رمزنگاری، بگذارند.
فدرال رزرو به احتمال زیاد سیاست پولی خود را تغییر نخواهد داد، اما انتشار جدیدترین پیش بینی های اقتصادی این بانک احتمالا منجر به نوساناتی در بازارهای مالی خواهد شد. بانک مرکزی ژاپن نیز نرخ بهره را تغییر نخواهد داد، اما ممکن است اجازه دهد بازده اوراق قرضه بالاتر برود که اولین گام به سوی اتخاذ سیاست پولی انقباضی است. جفت USD/JPY در نیمه دوم هفته جفت معاملاتی فعال خواهد بود.
شاخص دلار
شاخص دلار آمریکا در روز جمعه پس از انتشار داده های مشاغل (NFP) افزایش یافت. داده های این شاخص بسیار بالاتر از انتظارات بود و شاخص دلار را به سمت سطح 105.00 بازگرداند و تمام كاهش های هفته قبل را جبران کرد. در ضمن، نشست FOMC در 12 ژوئن حرکت قیمت در بازارها را در چند هفته آینده هدایت خواهد کرد. شاخص دلار آمریکا همچنان در یک روند نزولی قرار دارد، اما حرکت به بالای 105.21 می تواند آن را به بالای سه میانگین متحرک ساده برساند.
قیمت طلا
قیمت هر اونس طلا در روز جمعه چند دقیقه پس از گزارش بلومبرگ مبنی بر این که کشور چین خرید این فلز گرانبها را متوقف کرده، 20 دلار کاهش یافت. چین در چند ماه گذشته یکی از خریداران بزرگ طلا بوده و این گزارش خریداران را تحت فشار قرار داد. علاوه بر این، قیمت طلا پس از انتشار داده های مشاغل آمریکا بیشتر سقوط کرد. طلا اکنون در حدود سطح 2293 دلار معامله می شود و در حال نزدیک شدن به سطح حمایت مهم 2280 دلار است. این سطح مهم باید حفظ شود تا خریداران به بازار برگردند.
نزدک 100
شاخص نزدک 100 در حال حاضر رکورد جدیدی را به ثبت رسانده و شرکت انویدیا (دومین شرکت بزرگ در جهان) دلیل این افزایش قابل توجه بوده است. این غول تراشه های هوش مصنوعی به تازگی از لحاظ ارزش بازار از اپل پیشی گرفته و در حال رسیدن به شرکت مایکروسافت است. روند بلندمدت نزدک همچنان صعودی بوده و فشار فروش های کوتاه مدت ممکن است فرصت های جدیدی برای خرید ایجاد کنند. اما ریسک تمرکز بالا باقی خواهد ماند و “هفت شرکت بزرگ فناوری یا Magnificent Seven” بر بازار مسلط خواهند بود. این هفت شرکت عبارتند از: مایکروسافت، اپل، آلفابت، انویدیا، آمازون، متا و تسلا.
قیمت بیت کوین
سطح مقاومت قوی 72000 دلار روند صعودی بیت کوین را متوقف کرده و اجازه نمی دهد قیمت به سطوح بالاتر افزایش یابد. با وجود این که شکست این سطح برای بیت کوین دشوار است، روند بلند مدت آن همچنان صعودی است. اگر این ارز بتواند سقف 21 ماه مه را بشکند و به بالای این سطح برسد، به احتمال زیاد به اوج جدیدی خواهد رسید.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین
مایکل ون د پوپ، از تحلیلگران معروف بازار، می گوید که بیت کوین در منطقه 67800 تا 73800 دلار قرار دارد و آماده شکست به بالای این منطقه و رسیدن به اوج جدیدی است. اما اگر روند نزولی شود، سطوح حمایت مهم 67789، 60748 و 56000 دلار را باید زیر نظر گرفت.
به گفته ون د پوپ، سیاست پولی انبساطی کاتالیزوری برای روند صعودی بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری خواهد بود. بانک مرکزی اروپا و کانادا نرخ بهره را کاهش دادند که این نشان دهنده پایان سیاست پولی انقباضی آنها برای مهار تورم است. دیر یا زود، بانک مرکزی آمریکا نیز نرخ بهره را کاهش خواهد داد و دوباره سیاست پولی انبساطی را در پیش خواهد گرفت.
اخبار کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا و کانادا باعث شده تا سرمایه گذاران روی شاخص های اقتصادی آمریکا تمرکز کنند. سرمایه گذاران با این امید که فدرال رزرو آمریکا بالاخره نرخ بهره را کاهش خواهد داد، شروع به باز کردن موقعیت های لانگ بیت کوین کرده اند.
موقعیت خرید (long) یا فروش (short) چیست؟ چگونه می توان از آنها استفاده کرد؟
در حالی که احساسات نزولی همچنان غالب است، خریداران اکنون موقعیت های خرید جدیدی به ارزش 1.13 میلیارد دلار را برای نگه داشتن قیمت در بالای سطح حمایت 66000 دلار ایجاد کرده اند.
نمودار بالا موقعیت های شورت و لانگ معامله گران را نشان می دهد. فروشندگان با ایجاد بیش از 2.6 میلیارد دلار موقعیت شورت، کنترل حرکت را در کوتاه مدت در اختیار دارند.