بیت کوین زمانی که به بالای سطح 60000 دلار رسید، توجه سرمایه گذاران زیادی را به خود جلب کرد. این یک موفقیت عالی برای اولین و بزرگ ترین ارز رمزنگاری بازار بود. لازم به ذکر است که این ارز در سال 2010 تنها حدود 9 سنت ارزش داشت.
از آن زمان تاکنون، هزاران ارز رمزنگاری ایجاد و وارد بازار شده اند. برخی از آنها عمدتا به صورت ارز رمزنگاری استفاده می شوند. برخی دیگر به دنبال پیشگام شدن در عرصه اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DApps) هستند. گروهی دیگر از ارزها برای پشتیبانی از دنیای مجازی ایجاد شده اند. حال این سوال پیش می آید که بیت کوین بعدی کدام ارز رمزنگاری می تواند باشد؟ یعنی این که کدام ارز طی یک دوره چند ساله رشد خواهد کرد و محبوب خواهد شد. برای فهمیدن این موضوع ادامه مطلب را مطالعه کنید.
سولانا
سولانا سال گذشته با هجوم توسعه دهندگان و کاربران به این بلاک چین رشد کرد. براساس گزارش الکتریک کاپیتال (Electric Capital)، توسعه دهندگان این شبکه در این مدت تقریبا پنج برابر شدند. این نکته خیلی مهم است، چون نشان می دهد که شبکه در مسیر برنامه خود جهت ارائه اپلیکیشن های بیشتر حرکت می کند. سولانا در دنیای توکن های غیرقابل تعویض (NFT) در حال معروف شدن است. این توکن ها اسناد مالکیت هستند که برای جمع آوری آثار هنری یا یادبودهای ورزشی استفاده می شوند. طبق گزارش CryptoSlam، سولانا دومین پلتفرم بزرگ از نظر حجم فروش در 30 روز گذشته بوده است.
علاقه کاربران به سولانا به خاطر سرعت آن است. در حال حاضر، این شبکه بیش از 2500 تراکنش را در هر ثانیه پردازش می کند. این رقم برای غول بازار یعنی اتریوم حدود 30 تراکنش است. سرعت بالای سولانا به دلیل استفاده این شبکه از مکانیسم اجماع اثبات تاریخ است. در این مکانیسم بلاک های داده با مهر زمانی علامت گذاری می شوند و این کار فرایند تایید تراکنش ها را ساده تر می کند.
قیمت سولانا در سال 2021 بیش از 11000 درصد افزایش یافت. اما اگر بتواند در حوزه اپلیکیشن های غیرمتمرکز و NFTها به رشد خود ادامه دهد ( و مشکل آفلاین شدن خود را بر طرف کند و به پایداری برسد)، در آینده بیشتر از این رشد خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سولانا می توانید به مطلب زیر رجوع کنید:
سولانا چیست؟ آنچه باید درباره این شبکه و توکن SOL بدانید
فانتوم
شبکه های بلاک چین با یک مشکل خاص روبرو هستند و آن دستیابی به سطح بالایی از سرعت، امنیت و غیرمتمرکز بودن است. گاهی اوقات دستیابی به یکی منجر به عملکرد ضعیف یکی از دو مورد دیگر می شود. فانتوم این مشکل را بر طرف می کند. روش این بلاک چین برای تایید تراکنش ها، سرعت را تضمین می کند. فانتوم از مکانیسم اجماع تحمل خطای بیزانس غیرهمزمان (aBFT) بهره می برد. این الگوریتم اجماع به اعتبارسنج های شبکه اجازه می دهد تا بلاک ها را در زمان های مختلف تایید کنند.
جدا از مقیاس پذیری و سرعت پردازش تراکنش ها، فانتوم امنیت و عدم تمرکز را در فضای ارز رمزنگاری بالا می برد. این امر از طریق یک پروتکل اجماع صورت می گیرد که به اعتبارسنج ها اجازه می دهد هر زمان که بخواهند به شبکه ملحق شوند و یا خارج شوند (البته همه اعتبارسنج ها برابر در نظر گرفته می شوند).
علاقه کاربران به شبکه فانتوم به خاطر سرعت بالا و کارمزد پایین تراکنش های آن است. تراکنش ها در این شبکه در یک ثانیه پردازش می شوند و کارمزد آنها کم تر از یک سنت است. تعداد تراکنش های روزانه فانتوم در ماه سپتامبر رکورد زد و به بیش از 1.8 میلیون رسید. در چندین مورد تراکنش های روزانه آن از اتریوم پیشی گرفته اند.
در حال حاضر، بیش از 80 اپلیکیشن غیرمتمرکز در فانتوم فعال هستند. البته، این رقم فاصله زیادی با 2000 اپلیکیشن موجود در اتریوم دارد. اما فانتوم شرایط لازم برای پیشی گرفتن از سایر ارزهای رمزنگاری را دارد و در آینده احتمالا شاهد رشد قابل توجه این ارز خواهیم بود.
آوالانچ
بلاک چین اولانچ نیز به خاطر سرعت بالایش معروف است. این شبکه 4500 تراکنش را در هر ثانیه پردازش می کند. تراکنش ها در این شبکه در کم تر از دو ثانیه تکمیل می شوند. یکی از دلایل سرعت آوالانچ، ساختار آن است. این بلاک چین از سه زنجیره تشکیل شده است: زنجیره X برای مبادله دارایی ها، زنجیره P برای هماهنگ کردن اعتبارسنج ها و زنجیره C برای قراردادهای هوشمند. این کار عملیات را ساده می کند و مشکل ازدحام شبکه را که ممکن است در یک شبکه اصلی رخ دهد، بر طرف می کند.
یکی دیگر از مزایای بزرگ آوالانچ، سازگار بودن آن با اتریوم است. این موضوع با توجه به موقعیت اتریوم در بازار ارز رمزنگاری، اهمیت زیادی دارد. بنابراین، یک توسعه دهنده می تواند اپلیکیشن های غیرمتمرکز ساخته شده به زبان اتریوم را در شبکه آوالانچ راه اندازی کند.
در حال حاضر، بیش از 170 پروژه (از پروژه های دیفای گرفته تا بازی ها) در بلاک چین آوالانچ وجود دارد. اما می توان انتظار داشت که این رقم در آینده افزایش یابد. براساس گزارش الکتریک کاپیتال، توسعه دهندگان این شبکه در سال گذشته سه برابر شدند. با بیشتر شدن تعداد پروژه ها در این شبکه پویا، استفاده و سرمایه گذاری در آن ممکن است افزایش یابد. برای اطلاعات بیشتر در مورد آوالانچ و ویژگی های آن به مطلب زیر رجوع کنید:
آوالانچ (Avalanche) چیست و چه ویژگیهای منحصر به فردی دارد؟
در پایان باید یادآور شویم که بازار ارز رمزنگاری نوسانات بالایی دارد. از این رو، کاربران و سرمایه گذارانی که می خواهند در این بخش سرمایه گذاری کنند، توصیه می شود قبل از هر اقدامی در مورد پروژه های مورد نظر خود، به طور کامل تحقیق کنند.