در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

آیا تراشه کوانتومی گوگل تهدیدی برای ارزهای رمزنگاری است؟

0 644

تیم هوش مصنوعی کوانتومی شرکت گوگل گفت که تراشته محاسبات کوانتومی جدید این شرکت می تواند یک مسئله محاسباتی را در کمتر از 5 دقیقه حل کند. حل چنین مسئله ای برای بهترین ابَر کامپیوتر میلیاردها سال طول می کشد. 

رونمایی گوگل از تراشه کوانتومی خود

هارتموت نِوِن، سرپرست بخش هوش مصنوعی کوانتومی شرکت گوگل، در پستی در 9 دسامبر گفت که تراشه ویلو (Willow) می تواند خطاها را به صورت تصاعدی تصحیح کند و محاسبات خاصی را با سرعتی شگفت انگیز پردازش کند. 

اما آیا ویلو می تواند الگوریتم رمزنگاری شبکه بیت کوین را بشکند و تهدیدی برای ارزهای رمزنگاری باشد. اعلامیه شرکت گوگل مبنی بر موفقیت پردازنده کوانتومی ویلو (Willow) باعث مطرح شدن مجدد بحث ها در مورد امنیت ارزهای رمزنگاری شده است. برخی از کارشناسان می گویند که کامپیوترهای کوانتومی توانایی رمزگشایی بیت کوین را دارند.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

محاسبات کوانتومی نوع جدیدی از محاسبات است که از ویژگی های فیزیک کوانتومی استفاده می کند. بر خلاف کامپیوترهای سنتی که با بیت های 0 یا 1 کار می کنند، کامپیوترهای کوانتومی از بیت های کوانتومی (کیوبیت ها) استفاده می کنند که می توانند هم زمان 0 و 1 باشند و به آنها این امکان را می دهد تا تعداد زیادی از حالات را به صورت موازی پردازش کنند. این قابلیت سرعتی حیرت آور برای حل برخی مسائل ایجاد می کند.

کاهش تصاعدی خطاها با ویلو

به گفته نِوِن، قابلیت کاهش تصاعدی خطاها با استفاده از کیوبیت های بیشتر یکی از دستاوردهای مهم ویلو است. متخصصان حدود 30 سال است که برای دست یافتن به چنین دستاورد مهمی تلاش کرده اند. این فناوری امکان ساخت کامپیوترهای کوانتومی بزرگ تر و قابل اعتمادتر را فراهم می کند.

کیوبیت یا بیت کوانتومی، یک واحد پایه اطلاعات و کلید محاسبات کوانتومی است. هرچه مقدار کیوبیت بیشتر باشد، قدرت محاسباتی بالاتر می رود. با این حال، افزودن کیوبیت های بیشتر، احتمال خطاها را افزایش می دهد.

اگر نرخ خطا بسیار زیاد باشد، محاسبات غیرقابل اعتماد می شود و نتایج نادرستی ارائه می کند که رشد و توسعه فناوری را برای استفاده عملی و در مقیاس بزرگ دشوار می کند.

ساندار پیچای، مدیرعامل شرکت گوگل، در بیانیه ای در 9 دسامبر گفت که تراشه ویلو گام مهمی در مسیر ساخت یک “کامپیوتر کوانتومی مفید” با کاربردهای عملی در کشف دارو، انرژی همجوشی هسته ای و ساخت باتری است.

شرکت گوگل امیدوار است روزی کامپیوتری بسازد که قادر به انجام محاسبات پیچیده و تصحیح خطاها باشد. نقشه راه محاسبات کوانتومی این شرکت نشان می دهد که تنها به نقطه عطف دو از شش رسیده است.

آیا ویلو تهدیدی برای ارزهای رمزنگاری است

پیشرفت در محاسبات کوانتومی مدت هاست که باعث ایجاد نگرانی ها در بازار ارز رمزنگاری شده است. کامپیوترهایی که قادر به شکستن الگوریتم های رمزگذاری هستند، می توانند وجوه کاربران را در حجم زیاد و با سرعتی بالا در اختیار سارقان قرار دهند.

با وجود نگرانی‌‌ها، تحلیل‌‌ها نشان می‌دهد که تراشه کوانتومی گوگل برای تهدید امنیت بیت‌کوین باید بسیار قوی‌تر از وضعیت فعلی خود باشد.

کوین رُز، کارآفرین حوزه فناوری و مدیر ارشد سابق محصولات شرکت گوگل، در پستی در پلتفرم ایکس گفت که ویلو هنوز هم تهدیدی برای ارزهای رمزنگاری نیست. به گفته وی، یک کامپیوتر کوانتومی به حدود 13 میلیون کیوبیت نیاز دارد تا بتواند الگوریتم رمزگذاری بیت کوین را ظرف 24 ساعت بشکند. در حالی که تراشه ویلو یک پیشرفت قابل توجه است، فاصله بسیار زیادی بین 105 کیو بیت این تراشه و میلیون ها کیوبیت لازم برای تهدید واقعی ارزهای رمزنگاری وجود دارد.

رسیدن به این مقدار کیوبیت ممکن است ده ها سال طول بکشد. برآوردها زمان دستیابی به چنین قابلیتی را بین سال های 2030 تا 2050 تخمین می زنند.

آسیب پذیری اولین فرمت تراکنش های بیت کوین

نگرانی‌های مربوط به امنیت اولین فرمت تراکنش‌های بیت کوین، موجب مطرح شدن مجدد بحث‌ها در مورد سرنوشت یک میلیون کوین ساتوشی ناکاموتو شده است.
سازنده بیت کوین چه کسی است؟

آیا خالق بیت کوین برای جلوگیری از هک و سرقت، باید کوین های خود را فریز کند؟ این سوال در ذهن برخی از فعالان بازار ارز رمزنگاری است، چون محاسبات کوانتومی به سرعت در حال پیشرفت است.

این نگرانی به دلیل آسیب پذیری اولین فرمت تراکنش های بیت کوین (یعنی پرداخت به کلید عمومی (P2PK)) ایجاد شده است. این فرمت کلیدهای عمومی را در بلاک چین در معرض نمایش قرار می دهد.

طبق گفته اِمیر سیرر (Emir Sirer)، موسس و مدیرعامل آوا لبز، کامپیوترهای کوانتومی ممکن است از آسیب پذیری فرمت های اولیه P2PK سوء استفاده کنند و بتوانند کلیدهای خصوصی را از کلیدهای عمومی استخراج کنند.
کلید خصوصی(Private Key) چیست؟

برخی افراد جامعه ارز رمزنگاری فریز کردن کوین های ساتوشی ناکاموتو را یک اقدام احتیاطی و ضروری می دانند. اما برخی دیگر استدلال می کنند که این کار با اصول غیرمتمرکز بودن و تغییر ناپذیری بیت کوین منافات دارد.

آیا دارایی های ساتوشی در معرض خطر هستند؟

فرمت تراکنش های بیت کوین ساتوشی ناکاموتو P2PK است که این فرمت دیگر استفاده نمی شود. در فرمت P2PK همه می توانند کلید عمومی را در بلاک چین مشاهده کنند.

از زمان معرفی فرمت P2PKH (پرداخت با هش کلید عمومی)، استفاده از محاسبات کوانتومی برای هک کردن به طور قابل توجهی بیشتر از حمله به یک کلید عمومی محافظت نشده، شده است. در فرمت P2PKH کلید عمومی در داخل هش پنهان می شود تا زمانی که کوین ها خرج شوند.

در حال حاضر، آسیب پذیری خروجی های P2PK در برابر تهدید حمله کوانتومی هنوز نگران کننده نیست. اما ممکن است پیشرفت هایی در محاسبات کوانتومی ایجاد شود و حملات کوانتومی به ابزاری مناسب برای هکرها تبدیل شوند.

فریز کردن کوین های ساتوشی 

برای مسدود کردن دارایی های ساتوشی باید تغییراتی در قوانین اجماع بیت کوین ایجاد شود تا خروجی های تراکنش های خرج نشده خاص (UTXO) غیر قابل استفاده شوند.

این فرایند توسعه دهندگان را ملزم می کند تا یک پیشنهاد بهبود بیت کوین (BIP) ارائه کنند تا خروجی های آسیب پذیر P2PK کوین های ساتوشی را شناسایی کنند و آن را برای اجرای فریز کردن تایید کنند.

در صورت تایید پیشنهاد، عمل فریز کردن کوین ها می تواند از طریق سافت فورک یا هارد فورک انجام شود. در حالی که این کار از لحاظ فنی امکان پذیر است، فریز کردن کوین های ساتوشی به توافق اکثر جامعه نیاز دارد.
هاردفورک و سافت فورک دو روش رایج برای به روزرسانی شبکه های بلاک چین

با این حال، بیت‌کوین به گونه‌ای طراحی شده که یک دفتر کل تغییر ناپذیر باشد که در آن هیچ شخص یا نهادی نتواند سابقه تراکنش‌های شبکه را تغییر دهد. اما اگر دارایی‌های ساتوشی از طریق هارد فورک یا سافت فورک مسدود شوند، این اصل مهم نقض خواهد شد و غیرمتمرکز بودن بیت کوین را از بین خواهد برد.

منبع Cointelegraph cointelegraph decrypt.co

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.