در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

آیا بیت کوین و سایر ارزها در شرف قانون گذاری می باشند؟

1 1,711

در حال حاضر، مسئله قانون گذاری بیت کوین و سایر ارزها در ایران مطرح است.
در تاریخ ۲ اردیبهشت سال جاری، روابط عمومی بانک مرکزی کشور در گزارشی اعلام نمود که به کارگیری ابزار بیت کوین و سایر ارزهای رمزپایه در همه مراکز پولی و مالی کشور ممنوع می باشد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، انواع ارزهای مجازی ممکن است به ابزاری برای پولشویی و تامین مالی تروریسم و جا به جایی منابع پولی مجرمان بدل شوند.
پس از اعلام ممنوعیت استفاده از ارزهای مجازی توسط بانک مرکزی، تمام شعب و واحدهای تابعه بانک ها و موسسات اعتباری و صرافی ها می بایست از هر گونه خرید و فروش ارزهای مذکور، به طور جد اجتناب نمایند. در غیر این صورت با متخلفین، برابر قوانین و مقررات مربوط برخورد می شود.
اکنون ۳ ماه از اعلانیه بانک مرکزی در رابطه با ممنوعیت ارزهای مجازی در ایران گذشته است و همچنان صرافی ها اجازه فعالیت در زمینه ارزهای رمزپایه را ندارند.
اما سوال اصلی این است که با وجود اینکه ۳ ماه از ممنوعیت ارزهای رمزپایه می گذرد، آیا بیت کوین و سایر ارزها شانسی برای قانون گذاری در ایران دارند؟

در تاریخ ۳ مرداد، با تصمیم هیئت دولت، عبدالناصر همتی جایگزین ولی الله سیف، در بانک مرکزی شد. منصوب شدن همتی به ریاست کل بانک مرکزی کشور ممکن است به نور امیدی برای طرفداران بیت کوین و سایر ارزهای رمزپایه در ایران بدل شود.
سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در حاشیه نمایشگاه الکامپ در پاسخ به سوالی که آیا ارزهای رمزپایه در ایران باز خواهند شد، گفت:

احتمالا باز خواهند شد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی که آیا مشخص است کدام ارزها باز می شود، اظهار نمود:

هنوز تصمیم گیری نشده است. کار گروهی در کمیسیون اجتماعی مجلس در زمینه ماینینگ ارزهای رمزپایه و راه اندازی صرافی پول های مجازی تشکیل داده شده است. در این کمیسیون ضمن بررسی ارزها، در مورد اینکه کدام یک از رمزارزها مجاز خواهند شد، تصمیم گیری خواهد شد.

از سویی دیگر، محمدجواد آذری جهرمی در نشست خبری در بیست و چهارمین نمایشگاه الکامپ، گفت:

اگر ارزهای دیجیتال خارجی در ایران فعالیت کنند و بتوانیم در برخی معاملات خرد از آنها استفاده کنیم، مفید خواهد بود. با این حال سیاست بانک مرکزی این است که فعلا بیت‌کوین، اتریوم و سایر ارزها را به رسمیت نمی‌شناسد و در نتیجه قوه قضاییه سایت‌های ارایه دهنده این ارزها را فیلتر می‌کند. البته نظر شخصی من این است که این ارزهای دیجیتال با وجود ضعف‌هایی که دارند، برای پرداخت‌های خرد تحریم را دور می‌زنند و کاربران می‌توانند از آن استفاده کنند.

اتفاقات اخیر در ایران از جمله جایگزینی ریاست کل بانک مرکزی و اظهارات فیروزآبادی و جهرمی در حاشیه نمایشگاه الکمامپ، می تواند به قانون گذاری بیت کوین و دیگر ارزها کمک نمایند.
این روزها طرفداران ارزهای دیجیتال امید بیشتری نسبت به قانونی شدن بیت کوین و فعالیت صرافی ها در ایران دارند.
از سوی دیگر در تاریخ ۳ مرداد، رمزارز ملی پایه ریال بر بستر زنجیره بلوک با تلاش متخصصین شرکت خدمات انفورماتیک، توسعه یافته و آماده بهره برداری آزمایشی است.
ارائه شدن نخستین ارز دیجیتال ملی ایران بر پایه بلاک چین، نشان دهنده پذیرفتن ارزهای رمزپایه توسط دولت مردان ایران است. بطوریکه، این اقدام می تواند گام قابل توجهی در رابطه با قانون گذاری بیت کوین ، بردارد.
با توجه به این اتفاقات اخیر، انتظار می رود قانون گذاری بیت کوین و دیگر ارزها در ایران در دستور کار قرار بگیرد.

ارسال یک پاسخ

1 نظر
  1. موری می گوید

    این خوشحالی داره بدبختی اصلا کلا ممنوع بشه خیلی بهتر چون اگه ازادقانونی بشه ترامپ به اکثرصرافی های امریکایی اروپایی میگه ایران بن کنن خوشحال نشین