بیت کوین در هفته گذشته شاهد کاهش شدید قیمت بود ولی روز دوشنبه افزایش قیمت داشت و بازار آن سبز شد. در حال حاضر قیمت این ارز پیشرو بازار در حدود سطح 8800 دلار است . این خبر با استقبال روند صعودی روبرو خواهد شد، چون قیمت ها از 24 فوریه تا اول مارس سال جاری (به مدت هفت روز) 13 درصد کاهش پیدا کردند و این بزرگترین کاهش بعد از هفته سوم ماه نوامبر سال قبل بود. در آن زمان قیمت این ارز رمزنگاری در مدت هفت روز 18.7 کاهش یافت.
شاخص بازارهای سهام در هفته گذشته به شدت سقوط کرد، چون سرمایه گذاران به خاطر ترس از شیوع کرونا ریسک نمی کنند و همین باعث کاهش جدی سرعت در اقتصاد جهانی می شود. S&P 500 ، شاخص سهام معیار وال استریت، در روز جمعه برای هفتمین روز پیاپی کاهش یافت. شاخص سهام این بازار در پنج ماه از 2855 واحد به 3393 افزایش پیدا کرده بود، ولی فروش ارزان و یکجا باعث شد تا شاخص آن سقوط کند. با این وجود، شاخص هفتگی قیمت بیت کوین با 11 درصد کاهش، عملکرد بهتری نسبت به بازارهای جهانی سهام داشت.
به رغم کاهش شدید قیمت، از ابتدای سال تاکنون قیمت بیت کوین 20 درصد افزایش پیدا کرده و در نتیجه عملکرد بهتری نسبت به طلا و S&P 500 داشته است. قیمت اتریوم ، دومین و بزرگترین ارز از لحاظ ارزش بازار هم در همین مدت 74 درصد افزایش پیدا کرده است.
بیت کوین منبع نقدینگی
به گفته مایکل نووگراتز، سرمایه گذار و بنیانگذار گلکسی دیجیتال، بیت کوین هفته گذشته شاهد کاهش شدید قیمت بود، چون سرمایه گذاران ارزهای خود را به نقدینگی تبدیل کردند تا وضعیت مارجین کال را که به خاطر سقوط بازار سهام بوجودآمده، تامین اعتبار کنند. مارجین کال زمانی رخ می دهد که ارزش اهرم حساب سرمایه گذار از حداقل مارجین مورد نیاز پایین تر برود. سپس سرمایه گذار موظف است تا سرمایه یا اوراق بهادار اضافی را برای افزایش موجودی تا حداقل میزان مارجین مورد نیاز، فراهم کند.
نکته:مارجین کال به وضعیتی اطلاق میشود که در آن حساب موجودی حساب حاشیه ای سرمایه گذار (که در واقع همان حسابی است که شامل اوراق بهاداری است که با پول قرضی خریداریشده است)، به مقداری کمتر از حد مطلوب بروکر میرسد. درواقع مارجین کال همان تقاضای بروکر از سرمایهگذار است تا وی پول و اوراق بیشتری را در حساب خود بگذارد و بدین ترتیب حساب فرد به حداقل مقدار مورد نیاز برسد که به این مقدار «حداقل وجه تضمین» گفته میشود.
اساسا، نووگراتز معتقد است که بیت کوین هفته گذشته یک منبع نقدینگی بوده، چون این ارز در ژانویه سال جاری، زمانی که قیمتش در جریان تنش های ایران و آمریکا و آغاز شیوع کرونا ویروس در چین 30 درصد افزایش پیدا کرد، نقش یک پناهگاه امن داشت. در حال حاضر، هیچ مدرکی برای اثبات سقوط بیت کوین به خاطر فروش مرتبط با وضعیت مارجین کال وجود ندارد. البته، این احتمال را نمی توان رد کرد، زیرا از پناهگاه های امن نظیر طلا اغلب به عنوان منبع نقدینگی استفاده می کنند.
قیمت طلا، یک دارایی کلاسیک ضد ریسک، در هفته گذشته به دلیل وضعیت مارجین کال 4 درصد سقوط کرد. این بزرگترین کاهش هفتگی از نوامبر سال قبل بود. در حال حاضر، قیمت این فلز گرانبها نسبت به روز جمعه (1563 دلار) 3 درصد افزایش یافته و به سطح 1610 دلار رسیده است. قیمت بیت کوین هم افزایش یافته و روندهای صعودی برای ادامه باید قیمت را در بالای سطح بیشترین قیمت در روز یکشنبه نگه دارند.
نمودار روزانه
شمع دوجی در نمودار روزانه قیمت بیت کوین شکل گرفت و حاکی از پایان فروش یکجا و ارزان بود. UTC نزدیک به بالای سطح 8756 دلار (بیشترین افزایش ) در روز یک شنبه شمع دوجی را معتبر کرده و پایان بازگشت قیمت از بالای سطح 10500 دلار (بیشترین افزایش اخیر) را تایید می کند. یک روند صعودی می تواند قیمت را به سطح 9500 دلار افزایش دهد. این سطح قبلا به عنوان سطح حمایت عمل کرد و بعد از کاهش قیمت تبدیل به سطح مقاومت شد.
از طرف دیگر، اگر قیمت ها به زیر سطح 8410 دلار (کمترین قیمت در روز یک شنبه) کاهش پیدا کنند، آنگاه الگوی ادامه روند نزولی دوجی تایید می شود و امکان دارد قیمت ها کاهش شدید داشته باشند و به سطح 8213 دلار و حتی 8000 دلار برسند.
وارد شدن بیت کوین به مرحله انباشتگی
بیت کوین سال جاری را با روند صعودی آغاز کرد و افزایش قیمت چشمگیری داشت، اما در هفته گذشته روند نزولی بر بازار حاکم شد و قیمت آن کاهش شدیدی داشت. این ارز پیشرو پس از آن که نتوانست قیمت را در بالای سطح 10000 دلار نگه دارد و به زیر سطح 9000 دلار سقوط کرد. با این حال، پس از فروش یکجا و ارزان، روندهای صعودی توانستند کمی قوی شوند و به سمت سطوح مقاومت در بالای منطقه 8000 دلار حرکت کنند. تحلیلگران می گویند که رفتارهای اخیر قیمت بیت کوین تایید می کنند که این ارز، وارد دوره انباشتگی شده است. این بدان معناست که قیمت آن قبل از حرکت به سمت بالا یا در محدوده جانبی خواهد بود یا کاهش بیشتری خواهد داشت.
حرکت روند صعودی به سمت سطح کلیدی مقاومت و پدیدار شدن الگوی انباشتگی
در حال حاضر بیت کوین در حدود سطح 8800 دلار معامله می شود و نشان می دهد که نسبت به کف قیمت در زمان فروش یکجا و ارزان (سطح 8400 دلار) افزایش قابل توجهی یافته است. طبق نظر تحلیلگران، اگر روند های صعودی بتوانند سطح مقاومت قوی در نزدیکی سطح 9000 دلار را بشکنند، آنگاه بیت کوین می تواند موقعیت خود را برای افزایش بیشتر قیمت، بهتر کند.
کریپتو مایکل، تحلیلگر و معامله گر برجسته بازار ارز رمزنگاری، در توییتی گفت:
به نظر من بیت کوین قبل از افزایش قیمت، دوباره سطح 8700 را تست خواهد کرد و بعد از آن روند صعودی به خود می گیرد و تا نزدیک سطح 9200 دلار افزایش پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه گفت:
بیت کوین یک روند صعودی خوب در پیش دارد.ابتدا با سطح مقاومت روبرو می شود و ممکن است قبل از افزایش قیمت و روند صعودی دیگر، سطح 8650 تا 8700 را دوباره تست کند. با شکستن این سطح، قیمت به سطح 9175 تا 9200 دلار افزایش پیدا خواهد کرد.
اگرچه ممکن است بیت کوین به زودی شاهد روند صعودی باشد، اما این احتمال هم وجود دارد که این ارز وارد دوره انباشت وایکوف شود و روند نزولی بیشتری را تجربه کند.