در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

انتقال سرمایه از اتریوم به بلاک‌چین‌های رقیب به علت بالا بودن کارمزدها

0 1,388

در دنیای رو به رشد ارزهای رمزنگاری و فناوری بلاک‌چین، رقابت برای ایجاد یک شبکه بسیار مقیاس‌پذیر و کاربرپسند که بتواند در مقیاس جهانی به کار گرفته شود، به یک ماراتن بی‌پایان تبدیل شده که در آن رقبای جدیدی به طور مرتب پا به عرصه می‌گذارند.

بدون‌شک بیت‌کوین در بحث امنیت شبکه، کاربران فعال و ارزش بازار، ارز پیشرو صنعت ارز رمزنگاری است. در حالی که اتریوم تاکنون برترین پلتفرم از نظر قراردادهای هوشمند بوده است. اما مشکل مقیاس‌پذیری این دو شبکه باعث شده تا راه برای پروتکل‌های بلاک‌چین نسل بعدی باز شود و بتوانند در بازار جایگاهی برای خود بدست آورند.

شبکه اتریوم در ماه‌های اخیر تحت فشار زیادی قرار گرفته، زیرا چندین پروتکل مبتنی بر لایه یک و لایه دو برنامه‌های تشویقی را برای جذب نقدینگی و کاربران راه‌اندازی کرده‌اند.

در این مطلب به بررسی برخی از پلتفرم‌های قرارداد هوشمند لایه یک می‌پردازیم که برای افزایش سهم خود از نقدینگی بازار با دیگر پلتفرم‌ها رقابت می‌کنند.

فانتوم توسعه دهندگان را تشویق به مهاجرت می‌کند

فانتوم پروتکلی است که از معماری گراف جهت دار بدون دور برای انجام اجماع خود استفاده می‌کند و براساس این طرح، بی‌نهایت مقیاس‌پذیر است.

سرعت بالا و کارمزد پایین این شبکه در ماه‌های اخیر مورد توجه بسیاری از فعالان بازار ارز رمزنگاری قرار گرفته است، چون شبکه اتریوم به دلیل ازدحام همچنان با مشکل کارمزد بالای تراکنش‌ها و طولانی‌تر شدن زمان تایید تراکنش دست و پنجه نرم می‌کند.

فعالیت در شبکه فانتوم پس از اعلامیه 30 آگوست افزایش قابل‌توجهی یافت. طبق این اعلامیه، فانتوم قصد دارد 370 میلیون توکن فانتوم (FTM)را به توسعه‌دهندگانی که پروتکل‌های جدیدی را در این شبکه ایجاد کنند، پاداش دهد.

براساس داده‌های دیفی لاما (Defi Llama)، از زمان اعلام این برنامه تشویقی، ارزش کل دارایی‌های قفل شده (TVL) در پروتکل فانتوم از 691 میلیون دلار به رکورد 1.44 میلیارد دلار در 9 سپتامبر افزایش یافته است.

فانتوم
ارزش کل دارایی‌های قفل شده در فانتوم

طبق داده‌های ارائه شده توسط بنیاد فانتوم، ارزش قفل شده 1.44 میلیارد دلاری، شبکه فانتوم را تبدیل به چهارمین شبکه بزرگ سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) در بازار می‌کند. در حال حاضر، روزانه بیش از 20000 آدرس به فانتوم اضافه می‌شود و این شبکه در روز بالغ بر 1.5 میلیون تراکنش را پردازش می‌کند.

چندین پروتکل جدید توکن‌های غیرقابل تعویض و مالی غیرمتمرکز( دیفای) بر روی این شبکه راه‌اندازی شده‌اند و با مهاجرت بیشتر نقدینگی به فانتوم، روند رو به رشد آن ممکن است همچنان ادامه داشته باشد.

انتقال سریع نقدینگی به آوالانچ

آوالانچ شبکه دیگری است که به سرعت در حال جذب نقدینگی از شبکه اتریوم به خود است. آوالانچ یک پلتفرم قراردادهای هوشمند باز و قابل‌برنامه‌ریزی بوده که به طور خاص برای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز طراحی شده است.

به دنبال آغاز برنامه تشویقی Rush DeFi در 18 آگوست که در آن 180 میلیون دلار به پروتکل‌های دیفای و نقدینگی اکوسیستم آوالانچ اختصاص داده شده، فعالیت در این شبکه به طور چشمگیری افزایش یافته است. 

این شبکه در ابتدا کرو و آوه (دو پروتکل برتر دیفای در شبکه اتریوم) را جذب خود کرد ، اما از آن زمان به بعد دامنه خود را به پروتکل‌های دیگر مانند سوشی سواپ (SushiSwap)، بانکی فایننس (Benqi Finance)، کایبر نتورک (Kyber Network) ، پاراسواپ (ParaSwap) و YAY Games گسترش داد.

داده‌های دیفی لاما نشان می‌دهند که پس از شروع این برنامه تشویقی، ارزش کل دارایی‌های قفل شده در پروتکل آوالانچ از 11.5 میلیون دلار در 18 آگوست به رکورد 2.42 میلیارد دلار در 5 سپتامبر (پیش از اصلاح شدید قیمت ها در بازار) افزایش یافته است. ارزش کل قفل شده در زمان انتشار این مطلب 2.11 میلیارد دلار بود.

علاوه براین، چندین پروتکل دیفای و NFT در شبکه آوالانچ راه‌اندازی شده‌اند. از جمله این پروتکل‌ها می‌توان به مشارکت این شبکه با سازنده کارت‌های تجاری Topps اشاره کرد که مجموعه “2021 Topps MLB Inception NFT Collection” را در آوالانچ راه‌اندازی کرده است.

مهاجرت مداوم کاربران با راه‌اندازی پل آوالانچ در ماه ژوئن امکان‌پذیر شد. این پل به کاربران این امکان را می‌دهد تا دارایی‌های خود را با یک پنجم هزینه قبلی از اتریوم به آوالانچ انتقال دهند.

عرصه رقابت تنگ‌تر می شود

فانتوم و آوالانچ دو پروتکل جدید و نوظهور هستند که کاربران شبکه اتریوم را به خود جذب می‌کنند. با این وجود، این دو شبکه تنها رقبای اتریوم نیستند.

شبکه بایننس اسمارت چین و پالیگان از دیگر شبکه‌های سازگار با ماشین مجازی اتریوم هستند که در اوایل سال جاری میلادی پیشرفت کردند. هر دو شبکه به کاربران این امکان را می‌هند تا دارایی‌های خود را در شبکه اتریوم حفظ کنند و در عین حال از کارمزد بالا در لایه اصلی دور بمانند.

اتریوم
7 پروتکل برتر از لحاظ ارزش کل دارایی های قفل شده

سولانا بزرگ‌ترین تهدید برای اتریوم است که در هفت روز گذشته، بیشترین افزایش را در ارزش کل دارایی‌های قفل شده داشته است و پس از آن نیز پروتکل ترا قرار دارد.

بلاک‌چین های تزوس و الگورند نیز اخیرا پا به عرصه رقابت گذاشته‌اند و هر دو پروتکل مبتنی بر مکانیسم اجماع اثبات سهام هستند. 

داده‌های دیفی لاما نشان می‌دهند که ارزش کل دارایی‌های قفل شده در هر شبکه در هفت روز گذشته به ترتیب 207 و 71 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که قیمت توکن‌های آنها به خاطر ارتقا پروتکل و در رابطه با الگورند، به دلیل پذیرش توسط دولت السالوادور به نزدیک رکوردهای قبلی خود رسیده است.

حرف آخر

همانطور که در بالا ذکر کردیم و با توجه به ارقام TVL ارائه شده، شبکه اتریوم از نظر تعداد کاربران، پروتکل‌ها و ارزش کل دارایی‌های قفل شده، همچنان بلاک‌چین برتر است. اما محدودیت‌های فعلی شبکه اتریوم باعث شده تا سایر رقبا به دنبال افزایش سهم خود از بازار و کاهش تدریجی تسلط این شبکه باشند.

باید منتظر ماند و دید که آیا اتریوم 2.0 مشکلات پیش رو را حل خواهد کرد یا این که با مهاجرت نقدینگی، پروتکل‌های نسل بعدی اوج می‌گیرند و راه حل‌های بهینه ای از جمله غیرمتمرکز بودن، امنیت و مقیاس‌پذیری را در یک پلتفرم کاربرپسند ارائه می‌دهند که استفاده از فناوری بلاک‌چین را آسان می‌کنند.

منبع cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.