چانگپنگ ژائو ، مدیرعامل بایننس، طی مصاحبه ای با بلومبرگ در تاریخ 3 مه، اظهار داشت که بیت کوین “احتمالا نوسانات کمتری” نسبت به قیمت سهام شرکتهای اپل و تسلا دارد. از طرفی، وقتی این معیار را برای بازده به کار میبریم، میبینیم که بیت کوین برنده بی چون و چرا در این رقابت است.
براساس استدلال ژائو، نوسانات بازار ارز رمزنگاری مانند بورس هستند:
نوسانات در تمام بازارها وجود دارند و فقط مختص بازار ارز رمزنگاری نیستند.
با این حال، کسانی که در بازار ارز رمزنگاری حضور دارند، احتمالا میدانند که قیمت ارزهای رمزنگاری در مقایسه با قیمت سهام شرکتهای چند تریلیون دلاری فهرست شده، نوسانات بسیار بالایی دارند. این موضوع باعث شده تا این سوال مطرح شود که آیا ژائو روندی را تشخیص داده که برخی ممکن است متوجه آن نشده اند؟
با بررسی نمودارهای فوق میتوان دریافت که بیت کوین و تسلا در مقایسه با سهام شرکتهای چند تریلیون دلاری مانند اپل و آمازون، سطح نوسانات متفاوتی دارند.
علاوه بر این، به نظر میرسد که بازار سهام اوج نوسان 60 روزه را در نوامبر سال 2020 تجربه کرده است، در حالی که بیت کوین نسبتا آرام بود.
نوسانات تسلا استثنا هستند
نکته دیگری که باید در نظر گرفت این است که ارزش بازار تسلا 633 میلیارد دلار است و هنوز نتوانسته درآمد خالص سه ماهه خود را به بالای 500 میلیون دلار برساند. در ضمن، هر یک از 20 شرکت برتر جهانی سودآوری فوق العاده ای داشته اند. این شرکتها شامل مایکروسافت (MSFT)، گوگل (GOOG)، فیس بوک (FB)، آرامکوی عربستان سعودی (ARAMCO.AB)، علی بابا (BABA) و شرکت صنایع نیمه رسانای تایوان(TSM) هستند.
در جدول بالا، فهرست 12 شرکت با نوسانات بالا و 12 شرکت با نوسانات پایین را مشاهده میکنید. همانطور که میبینید اختلاف زیادی بین نوسانات قیمت سهام تسلا با متوسط نوسانات سایر شرکتهای دارای ارزش بازار 200 میلیارد دلار است. نوسانات مشاهده شده در ارزهای رمزنگاری با توجه به کمبود درآمد، نوپا بودن مرحله پذیرش آنها و عدم وجود یک مدل ارزیابی معتبر، عادی هستند.
از طرفی، شاخص S & P 500 به جز دو هفته در سپتامبر و اکتبر سال 2020، عملکرد تقریبا ثابتی در طول سال گذشته داشته است.
اگرچه ژائو بنیانگذار و مدیرعامل صرافی بزرگ بایننس است، او شخصا هیچ معامله ای انجام نمیدهد. در واقع، او همیشه توصیه به نگه داشتن ارزهای رمزنگاری (هودل کردن) میکند تا معامله کردن آنها.
ژانگ پنگ ژائو در توییتی در 12 ژانویه نوشت:
من معاملات اهرم شده انجام نمیدهم و وام نمیگیرم. من حتی معامله نمیکنم و فقط هودل میکنم.
او در 22 آوریل نوشت:
اگر در هر بار کاهش قیمت استرس پیدا میکنید، نباید زیاد معامله کنید یا حداقل باید استراتژی خود را تغییر دهید. شاید این استراتژی “هودل” باشد. البته بهترین مشاوره برای تجارت ما (کارمزد معاملات) نیست، اما احتمالا توصیه خوبی برای بسیاری از “معامله گران” جدید است. این مشاوره مالی نیست.
نوسانات بازده را اندازه گیری نمیکنند
تجزیه و تحلیل کردن فقط نوسانات مشکل بزرگ دیگری را آشکار میکند. این شاخص شامل مهمترین معیار برای سرمایه گذاران ،یعنی بازده، نمیشود. نوسانات بالا یا پایین یک دارایی مهم نیستند، اگر آن دارایی به طور مداوم سود بیشتری نسبت به بقیه داراییها داشته باشد.
مایکرواستراتژی تقریبا همه ارزها، شاخصهای سهام و S&P 500 را فهرست کرده است و تحلیلگران کنجکاو میتوانند بازده به همراه نسبت شارپ آنها را با بیت کوین مقایسه کنند.
در توضیح شارپ آمده:
در واقع نسبت شارپ، متوسط مقدار «سود تعدیلشده» به ازای هر واحد نوسان بازار یا مجموع ریسک موجود است. سرمایه گذاران با محاسبه آن میتوانند نسبت بازده به ریسک یک دارایی را اندازه گیری کنند. این روشی برای محاسبه مقدار سودی است که سرمایه گذار در ازای ریسک کردن به دست میآورد.
همانطور که دادههای فوق نشان میدهند، بیت کوین در مقایسه با داراییها و شاخصهای بزرگ طی 12 ماه گذشته برنده شاخص بازده به ریسک بوده است. هنگام استفاده از یک بازه زمانی 5 سال نیز نتایج مشابهی بدست آمد.
بنابراین، شاید ژائو به اشتباه گفته که نوسانات بیت کوین مانند شرکتهای چند تریلیون دلاری است. با این حال، این ارز از لحاظ معیارهای محاسبه بازده، برنده بی چون و چرای این رقابت است.