شاید تاکنون در این مورد نگرانی نداشته اید، اما این مسئله وجود دارد: رایانه شما بدون اجازه یا اطلاع شما ممکن است در حال استخراج بیت کوین باشد. شما تنها نفری نیستید که با دیدن این اطلاعات فکر می کنید همه آنها بی معنی هستند. تحقیقات نشان می دهند مواردی که در آن رایانه های افراد به صورت تصادفی و بدون اجازه یا اطلاع آنها جهت استخراج بیت کوین استفاده میشوند، رو به افزایش است.
بیت کوین ها را می توان با استفاده از ابر رایانه هایی که برای حل معادلات ریاضی غیر ممکن به کار می روند،استخراج کرد. این امر نیاز به قدرت پردازش زیادی دارد. قیمت رایانه های ساخته شده برای استخراج ارز رمزنگاری بیش از 5000 دلار است.
مجرمان سایبری به جای خرید آنها، رایانه های افراد را به صورت تصادفی سرقت می کنند تا کار استخراج را با آنها انجام دهند. بدافزار بر روی رایانه قرار می گیرد و کاربر را فریب می دهد تا روی لینک در یک ایمیل یا یک وب سایت کلیک کند. این بدافزار به هکر اجازه می دهد تا در زمانی که کاربر از رایانه خود استفاده نمی کند از تمام قدرت پردازشی استفاده کند. برای مثال اگر کاربر رایانه خود را روشن بگذارد و بخوابد، این رایانه می تواند همه شب را کار کند و با استفاده از تمام توان پردازشی خود به هکر در استخراج بیت کوین کمک کند.
کد این بدافزار در دارک وب ها (Dark Web) به قیمت 20 تا 30 دلار در دسترس است و هکر به آسانی می تواند برنامه ای که قرار است رایانه را از راه دور کنترل نماید، اجرا کند. این بدافزار حتی می تواند بر روی رایانه هایی که شبکه وای فای عمومی مشترک دارند، نصب شود.
بسیاری از وب سایت ها دارای نرم افزار استخراج رمزنگاری هستند که از منابع اضافی رایانه ای که به سایت وصل می شوند، استفاده می کنند .
یکی از تحقیق های اخیر نشان داد که از هر 50 وب سایت یکی از آنها دارای بدافزار و کد استخراج رمزنگاری است و این نیز در تبلیغات فیلم های یوتیوب مشهود است.
احتمالا بیشتر افراد از وجود این بدافزار بی اطلاع هستند ، اما بیشتر وقت ها رایانه آلوده کندتر عمل می کند. همچنین ممکن است در حین کار زیاد گرم شود، که می توان با توجه به کار کردن طولانی و سر و صدای غیر معمول فن، متوجه آن شد.
همچنین قبض برق شما به احتمال زیاد افزایش خواهد یافت، چون رایانه سخت تر و به طور دائم در حال کار کردن است.
چه کار باید کرد؟ برای جلوگیری از حمله این بدافزار به رایانه تان ، همان اقدامات احتیاطی را به کار ببرید که برای سایر تهدیدات مخرب استفاده می کنید.
روی لینک های نامربوط در پیام های مشکوک ایمیل و فیس بوک کلیک نکنید. بیشتر وقت ها بدافزارها بوسیله پیوست فایل ویدیویی در پیام رسان فیس بوک از رایانه ای به رایانه دیگر منتقل می شوند. اگر در رایانه خود برنامه ضد بدافزار و آنتی ویروس ندارید ، توصیه می شود که هر چه زودتر این برنامه ها را نصب کنید.
McAfee،Trend Micro ،Malware Bytes و Kaspersky برنامه های نرم افزاری را تبلیغ می کنند که هدف آنها تشخیص بدافزار استخراج رمزنگاری است.
توجه داشته باشید که در حال حاضر گزارش هایی وجود دارند مبنی بر اینکه استخراج کنندگان ارز رمزنگاری در حال استفاده از تلفن های هوشمند افراد به صورت تصادفی جهت استخراج بیت کوین هستند.