بیت کوین بزرگ ترین و محبوب ترین ارز رمزنگاری در بازار است. افراد زیادی روی آن سرمایه گذاری می کنند و این ارز به یک روش پرداخت تبدیل شده است. فناوری پرداخت در حال پیشرفت است و شرکت ها شروع به پذیرش بیت کوین کرده اند. اما چه شرکت هایی این ارز را برای پرداخت می پذیرند؟
اگرچه آلت کوین ها به رشد خود ادامه می دهند، بیت کوین پراستفاده ترین روش پرداخت برای شرکت ها و کسب وکارهای کوچک است. در این مطلب، شما را با برخی از شرکت های بزرگ که بیت کوین را می پذیرند، آشنا می کنیم.
شرکت هایی که بیت کوین را می پذیرند
در جدول زیر فهرست برخی از بزرگ ترین شرکت ها و مکان هایی را می بینید که بیت کوین را می پذیرند. برخی از آنها جزو اولین پذیرندگان این ارز هستند، در حالی که بیشتر آنها اخیرا شروع به پذیرش آن کرده اند.
شرکت مایکروسافت (Microsoft)
شرکت مایکروسافت یکی از اولین پذیرندگان بیت کوین است. این شرکت در سال 2014 شروع به پذیرش پرداخت با این ارز کرد. کاربران می توانستند بازی ها و اپلیکیشن ها را با ارزهای رمزنگاری بخرند. اما ارزهای رمزنگاری در آن زمان زیاد محبوب نبودند، بنابراین مایکروسافت در سال 2016 پرداخت با بیت کوین را متوقف کرد. در سال 2018 نیز به دلیل نوسانات بالا، بار دیگر پذیرش این ارز را برای پرداخت ها متوقف کرد. اکنون 8 سال گذشته و پرداخت با ارزهای رمزنگاری مانند بیت کوین متداول تر و قابل اعتمادتر شده است.
شرکت هوم دیپو (Home Depot)
هوم دیپو یکی از بزرگ ترین فروشگاههای زنجیرهای در جهان است که با تمرکز روی فروش ابزارآلات و تجهیزات ساختمانی فعالیت میکند. این شرکت بیت کوین را برای پرداخت ها می پذیرد و مشتریان آن می توانند با این ارز پرداخت خود را انجام دهند. اما این شرکت بلافاصله آن را به دلار آمریکا تبدیل می کند، چون فقط دلار را در ترازنامه مالی خود نگهداری می کند. این بدان معناست که کاربر می تواند با پرداخت بیت کوین کل خانه خود را بسازد یا آن را بازسازی کند.
پلتفرم توییچ (Twitch)
توییچ که یک پلتفرم پخش زنده ویدئو است، در سال 2014 شروع به پذیرش بیت کوین برای پرداخت ها کرد. اما این شرکت در سال 2019 پذیرش این ارز را متوقف کرد. اگرچه استفاده از بیت کوین برای پرداخت ها مزایای زیادی دارد، برای همه به اندازه کافی با ثبات نیست. این پلتفرم یک سال بعد پرداخت با این ارز را از سرگرفت. توییچ همچنین اتریوم و ارزهای کم تر محبوب مانند بایننس یو اس دی و پاکسوس استاندارد (USDP) را برای پرداخت ها می پذیرد.
فروشگاه زنجیره ای هول فودز (Whole Foods)
فروشگاه زنجیره ای خرده فروشی و عمده فروشی مواد غذایی هول فودز مانند شرکت هوم دیپو امکان پرداخت با بیت کوین را برای مشتریان خود فراهم کرده است. این فروشگاه مانند سایر شرکت های آمازون، ارزهای دیجیتال را مستقیما به دلار آمریکا تبدیل می کند. شرکت هول فودز به اپلیکیشن Spedn ارتقا یافته و کاربران می توانند با استفاده از بیت کوین و لایت کوین مواد غذایی را خریداری کنند.
شرکت گیفت (Gyft)
شرکت کارت هدیه گیفت امکان خرید و ارسال کارت های هدیه را برای خرده فروشان و پلتفرم هایی مانند استارباکس، آمازون و سونی پلی استیشن فراهم می کند. کاربران می توانند پرداخت خود را با بیت کوین و بدون هیچ گونه کارمزد اضافی انجام دهند.
روش پرداخت در این سایت خیلی ساده است. کاربر گیفت کارت مورد نظر خود را انتخاب می کند، سپس بیت کوین را برای روش پرداخت انتخاب می کند و از کیف پول خود این ارز را ارسال می کند.
باشگاه فوتبال بنفیکا (Benfica)
باشگاه ورزشی بنفیکا لیسبون پرداخت بیت کوین را از مشتریان می پذیرد. کاربران می توانند همه چیز را از کالا گرفته تا بلیت های بازی ها، خریداری کنند و با دارایی های دیجیتال خود پرداخت کنند. طرفداران این باشگاه می توانند کالاهای خود را با بیت کوین، اتریوم و یوتراست (UTK) بخرند. این باشگاه با پذیرش ارزهای رمزنگاری در پرداخت ها، حامیان متبحر فناوری را جذب می کند و خرید کالاهای ورزشی از خارج کشور را برای آنها آسان می کند.
صندوق نجات کودکان (Save the children)
صندوق نجات کودکان بزرگ ترین و اولین سازمان غیردولتی بین المللی است که در سال 2013 شروع به پذیرش کمک های مالی به صورت بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری کرد. این صندوق با شعار “هولد کردن برای امید دادن به کودکان” برای حق سلامت، آموزش و محافظت از کودکان تلاش می کند.
شرکت ویرجین ایرلاینز (Virgin Airlines)
ریچارد برانسون، بنیانگذار شرکت ویرجین ایرلاینز، همیشه یک مبتکر بوده، بنابراین جای تعجب نیست که پرداخت ارز رمزنگاری را می پذیرد. شرکت های وی با نام های ویرجین ایرلاینز و ویرجین موبایل، امکان پرداخت با بیت کوین را برای کاربران فراهم می کنند. علاوه بر این، کاربران حتی می توانند هزینه سفر به فضا را با این ارز پرداخت کنند.
بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری را اغلب آینده امور مالی و پول های دیجیتال می نامند. بنابراین، پذیرفتن آنها برای سفرها در آینده منطقی به نظر می رسد. کاربران می توانند با پرداخت 16 بیت کوین بلیت سفر به فضا را از ویرجین گلکتیک (Virgin Galactic) خریداری کنند.
فروشگاه آنلاین آوراستوک (Overstock)
آوراستوک یک فروشگاه آنلاین آمریکایی است که محصولات متنوعی، از اسباب و اثاثیه منزل گرفته تا لوازم الکترونیکی و لباس و حتی جواهرات را به قیمت های بسیار پایین عرضه می کند. آوراستوک نیز امکان پرداخت با بیتکوین را برای مشتریان خود فراهم می کند. این فروشگاه بیت کوین را هولد می کند.
این پنجمین سال متوالی است که این فروشگاه بزرگ تجارت الکترونیک بیتکوین و سایر ارزهای رمزنگاری از جمله اتریوم، لایت کوین، دش و بیت کوین کش را می پذیرد.
ویکی پدیا (Wikipedia)
یکی دیگر از اولین پذیرندگان بیتکوین، شرکت ویکی مدیا (Wikimedia) است. این شرکت یک سازمان غیرانتفاعی و خیریه آمریکایی است که از دانشنامه اینترنتی ویکی پدیا پشتیبانی می کند. ویکی مدیا در سال 2014 شروع به پذیرش بیتکوین کرد تا مردم بتوانند کمک های مالی خود را با استفاده از این ارز پرداخت کنند. این شرکت می توانست در این فهرست شماره دو باشد، اما از ماه مه 2022 دیگر کمک های ارز رمزنگاری را نمی پذیرد.
ویکی مدیا دلایل مختلفی از جمله نگرانی در مورد محیط زیست، خطر کلاهبرداری و همچنین درصد پایین کمک های مالی به صورت ارز رمزنگاری (که 0.08 درصد از کل مبالغ دریافتی را تشکیل می دهد) را برای توقف پذیرش ارزهای رمزنگاری عنوان کرده است. این شرکت اعلام کرد که در حال حاضر گزینه اهدای ارز رمزنگاری را متوقف می کند، اما تحولات این بخش را از نزدیک دنبال خواهد کرد. با افزایش امنیت و ثبات این احتمال وجود دارد که بیتکوین بار دیگر برای پرداخت ها پذیرفته شود.