در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

نیر پروتکل چیست و چگونه کار می کند؟

0 1,514

نیر پروتکل یک پلتفرم غیرمتمرکز(DApp) و یکی از رقبای اتریوم است که هدف آن راحتی استفاده توسعه دهنده و کاربر است.

بلاک چین نیر پروتکل

نیر پروتکل یک پلتفرم برنامه یا اپلیکیشن غیر متمرکز است که بر قابلیت استفاده در بین توسعه دهندگان و کاربران تمرکز دارد. نیر پروتکل به عنوان رقیب اتریوم، قابلیت استفاده برای قراردادهای هوشمند و یک بلاکچین اثبات سهام را نیز دارد.

این پروتکل از فناوری شاردینگ برای مقیاس پذیری استفاده می کند که یکی از ویژگی های اصلی این پلتفرم است. توکن این بلاک چین NEAR نام دارد که به منظور پرداخت کارمزد تراکنش ها و ذخیره سازی در پلتفرم استفاده می شود. از آنجا که الگوریتم نیر پروتکل اثبات سهام است، دارندگان این توکن می توانند از آن برای شرکت در اعتبار سنجی تراکنش ها و کمک به اجماع شبکه، استفاده کنند.
برای آشنایی بیشتر با فناوری شاردینگ می توانید به مطلب زیر مراجعه کنید:
شاردینگ چیست و چه کمکی به شبکه اتریوم خواهد کرد؟

نیر توسط NeaCollective ساخته شده و به عنوان یک پلتفرم محاسبات ابری غیرمتمرکز برای میزبانی از اپلیکیشن های غیر متمرکز طراحی شده است. طراحی آن همچنین با هدف کاربر پسند بودن برای توسعه دهندگان و کاربران صورت گرفته و بنابراین دارای ویژگی هایی مانند نام حساب های قابل درک برای انسان است( به جای آدرس های رمزنگاری شده)

نیر پروتکل چگونه کار می کند؟

اپلیکیشن های غیرمتمرکز در جامعه رمزنگاری رونق گرفته اند، با DApp هایی که از بازی ها تا خدمات مالی را اجرا می کنند. با این حال در اغلب بلاک چین ها مقیاس پذیری به عنوان یک مشکل همچنان باقی است.

مسئله مقیاس پذیری در بین بلاک چین ها، به ویژه در میان بلاک چین های قدیمی مثل بیت کوین و اتریوم رایج است. چالش ها عمدتا مربوط به ناکارآمدی بلاک چین در مدیریت تعداد زیاد تراکنش ها با سرعت بالا و مدیریت کارمزدها است.

پروژه هایی مانند نیر با ایجاد یک بلاک چین کاملا جدید با استفاده از ساختاری متفاوت به دنبال حل این مشکل هستند. راه حل نیر برای رفع این مشکل، اجرای شاردینگ بود.

با استفاده از استراتژی شاردینگ، نیر می تواند بلاک چین را به بخش های کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کند. این امر بار محاسباتی روی شبکه را کاهش می دهد و در نتیجه توان عملیاتی و اجرای تراکنش ها افزایش می یابد.

همانطور که گفته  شد، پروتکل نیر از یک الگوریتم اثبات سهام استفاده می کند. نودهایی که می خواهند در اعتبارسنجی تراکنش ها شرکت کنند، توکن های NEAR خود را به اشتراک می گذارند. دارندگان توکن همچنین می توانند در صورت عدم تمایل به اجرای یک نود، سهام خود را واگذار کنند.

به طور کلی اعتبار سنج هایی که سهام بیشتری دارند، تاثیر بیشتری نیز در فرایند اجماع دارند. اعتبار سنج ها در نیر از طریق یک سیستم مزایده در هر دوره، که معمولا با فاصله 12 ساعته است، انتخاب می شوند.

اپلیکیشن های غیرمتمرکز یا DApp را می توان درست مانند اتریوم بر روی نیر نیز ساخت. این امر توسط زیرساخت ابری نیر امکان پذیر شده است که انجام محاسبات، بدون نیاز به سرور و با ذخیره سازی غیر متمرکز را ترکیب کرده. نیر با استفاده از صدها سرور در سطح دنیا کار می کند.

ویژگی های منحصر به فرد نیر پروتکل

استراتژی شاردینگ

نودها در هر بلاک چین معمولا سه عملکرد اصلی انجام می دهند: پردازش تراکنش ها، ارتباط تراکنش های معتبر و بلاک های تکمیل شده با هم و ذخیره تاریخچه تراکنش های شبکه. همانطور که یک شبکه رشد می کند و شلوغ تر می شود، مدیریت این توابع برای نودها دشوارتر خواهد شد.

شاردینگ

نیر از یک رویکرد به نام شاردینگ استفاده می کند که آن را قادر می سازد ظرفیت شبکه را حتی با پیوستن نودهای بیشتر رشد دهد. استفاده زیاد از شبکه باعث می شود که نودها به صورت فعال و پویا به چند بخش تقسیم شوند(شارد). سپس محاسبات روی این بخش ها به صورت موازی پیش می رود و بار محاسباتی مورد نیاز روی هر نود کاهش می یابد.

با استفاده از شاردینگ، نودها نیازی به اجرای کل کدهای شبکه ندارند(برعکس نودهای بیت کوین) و فقط بخش خُرد مربوط به خود را اجرا می کنند. نیر پروتکل بر این فرض است که تراکنش ها به چند بخش تقسیم می شوند. این رفتار پیش فرض برای اغلب قراردادهای هوشمند است.

تمرکز بر غیرمتمرکز بودن

برای حفظ تمرکز زدایی واقعی، پیوستن به یک شبکه باید بدون قید و شرط باشد، به این معنی که اپراتورهای نود باید بتوانند آزادانه و بدون نیاز به مجوز خاصی به آن بپیوندند.

نیر از پروتکل TPOS استفاده می کند. یک تکنیک اثبات سهام که سعی می کند توزیع سهام، منصفانه و قابل پیش بینی باشد. این پروتکل از ادغام اعتبارسنج های قدرتمند جلوگیری می کند و مشارکت گسترده در میان اعضا را تشویق می کند.

اولویت اول، قابلیت استفاده

رویکرد اول و مهم نیر پروتکل قابلیت استفاده است که از یک مدل امنیت پیشرو(progressive security) پیروی می کند و به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا محیطی شبیه به استفاده در وب را ایجاد کنند.

نیر این را درک کرده که سهولت کاربری اولین و مهم ترین چیز است، زیرا احتمالا توسعه دهندگان فقط برنامه هایی را ایجاد خواهند کرد که ارزش و قابلیت استفاده را به کاربرانشان ارائه دهد. اشتراک پذیری آسان، ورود ساده، قیمت های قابل پیش بینی و استایل های مورد استفاده کاربر پسند به عنوان بخشی از تلاش های نیر برای قابلیت استفاده آسان است.

نظارت و حاکمیت

حاکمیت نیر پروتکل امکان بهبود و اصلاح سریع پروتکل را فراهم می کند، در حالی که ارائه ورودی های مفید برای جامعه جهت اطمینان از استقلال پروتکل حفظ می شود.

بخشی از اهداف نیر حفظ خلاقیت جامعه از طریق اجرای کارآمد، تصمیم گیری و واگذاری نُد کافی در شبکه است.

چه پروژه هایی بر روی پروتکل نیر ساخته شده اند

در زیر به برخی از پروژه های محبوب که مبتنی بر بلاک چین نیر پروتکل هستند، اشاره شده است:

Mintbase

Mintbase به کاربران این امکان را می دهد تا توکن های غیرمثلی یا NFT خود را ایجاد کرده و بفروشند. NFTها طیف گسترده ای از دارایی ها را شامل می شوند. کاربران می توانند دارایی های مورد نظر خود را به صورت NFT بفروشند.

کاربران Mintbase همچنین می توانند یک قرارداد هوشمند ایجاد کرده و قابلیت انتقال توکن ایجاد شده خود را محدود کنند و در نتیجه از تقلب یا نقل و انتقالات غیرقانونی جلوگیری کنند. Mintbase برخلاف بسیاری دیگر از پلتفرم ها که فقط بر یک دسته از دارایی ها تمرکز دارند، از طیف مختلف دارایی ها پشتیبانی می کند.

Mintbase بلاک چین خود را از اتریوم به نیر انتقال داد و به این ترتیب نیر پروتکل در رقابت با اتریوم یک امتیاز کسب کرد. البته این انتقال هیچ دلیلی جز کارمزدهای سنگین شبکه اتریوم که ناشی از ازدحام بالا در این بلاک چین است، نداشت.

Paras

Paras برای ارائه یک راه حل ساده و منحصر به فرد طراحی شده است. تسهیل در اعتبار سنجی و مبادله کارت های کلکسیونی قدیمی. Paras مالکیت را از طریق Near و با استفاده از تراکنش های سریع و با کارمزد پایین این شبکه تایید می کند.

به عبارت ساده، Paras یک بازار برای کارت های هنری دیجیتال شده است که بر روی شبکه Near ساخته شده اند و هدف آن حفاظت از آثار هنری کلکسیونرها از فرسوده شدن در طول زمان است. علاوه بر این هنرمندان و کلکسیونرها دسترسی رایگان به بازار کلکسیون های دیجیتال دارند.

NPunks

NPunks نسخه خود نیر پروتکل از پروژه های NFT موفقی مانند CryptoPunks، Tpunks و SolPunks است. مطابق با پروژه های اصلی Punks، 10000 توکن NPunks با ویژگی های منحصر به فرد وجود خواهند داشت. این مجموعه دارای 111 ربات، 88 زامبی، 24 میمون و 9 موجود فضایی خواهد بود.

مشارکت منصفانه با دادن فرصت خرید NPunk برای عموم تضمین می شود. خریدها به صورت تصادفی انجام می شود و هویت خریدار تا پایان انجام معامله مخفی می ماند. سپس کاربران می توانند NPunk خود را پس توکن سازی در بازار ثانویه بفروشند.

چرا باید از نیر پروتکل استفاده می کنیم؟

فناوری منحصر به فرد شاردینگ که تراکنش ها را سریع، ایمن و با کارمزدهای بسیار کمتر انجام می دهد، معمولا کاربران را به سمت نیر جذب می کند. علاوه بر این، توسعه دهندگان نیر را برای ساخت برنامه ها و اپلیکیشن هایی که به حجم بالایی از فعالیت نیاز دارند انتخاب می کنند.

توسعه دهندگان اتریوم نیز که قصد دارند بریج هایی را برای اپلیکیشن های خود در نیر ایجاد کنند، می توانند از راه حل های لایه دوم آن استفاده کنند. سرمایه گذاران نیر پروتکل می توانند با توجه به راه حل منحصر به فرد نیر برای مقیاس پذیری(شاردینگ) آن را به سبد سرمایه گذاری خود اضافه کنند.

نیر(NEAR) که توکن اصلی نیر پروتکل است، موارد استفاده مختلفی دارد. توکن نیر علاوه بر ویژگی های مشابه اتریوم، برای شرکت در استیکینگ نیز استفاده می شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.