در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

قبل از تصویب ETF بیت کوین باید موارد کلیدی در بازار ارزهای رمزنگاری اصلاح شوند

0 1,586

علاقمندان به ارزهای رمزنگاری مشتاقانه منتظر تصویب اولین صندوق مبادله یا تبادل بیت کوین یا ETF هستند. اما جی کلایتون، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا(SEC)، در مورد چند موضوع نگران است و معتقد است که قبل از تصویب سرمایه گذاری باید در مورد آنها تعیین تکلیف شود.

اولین نگرانی وی فقدان نظارت بر بازار است. از آنجا که اغلب صرافی های ارزهای رمزنگاری از ابزارهای نظارتی مشابه با آنچه در مبادلات سهام استفاده می شود، بهره نمی برند، کلایتون معتقد است که سرمایه گذاران ممکن است ارزیابی منصفانه ای نسبت به قیمت بیت کوین نداشته باشند.

کلایتون در کنفرانسی در منهتن گفت:

سرمایه گذاران ترجیح می دهند بر روی چیزی سرمایه گذاری و تجارت کنند که ETF بر آن نظارت دارد و خطر دستکاری کردن را نداشته باشد. این موضوعی است که پیش از تصویب باید به آن توجه شود.

بورس اوراق بهادار نیویورک و نزدک دارای یک سیستم نظارتی است که جهت بررسی و جلوگیری از فعالیت هایی نظیر سوء استفاده یا دستکاری در مبادلات ایجاد شده است. کلایتون گفت:

این نوع ضمانت ها در حال حاضر در هیچکدام از صرافی های ارزهای رمزنگاری وجود ندارد.

در ماه آوریل نزدک اعلام کرد که با صرافی ارزهای رمزنگاری جمینی، که توسط برادران وینکلاووس تاسیس شده است، همکاری می کند. تایلر وینکلاووس، مدیر عامل شرکت جمینی، در بیانیه ای گفت که این همکاری امکان دسترسی جمینی را به سیستم نظارتی نزدک می دهد و کمک می کند که کاربران این پلتفرم از منصفانه بودن قیمت و مبتنی بودن آن بر قوانین بازار اطمینان داشته باشند.

تحلیلگران معتقدند که تصویب ETF ها باعث هجوم موجی از خریداران می شود و از آنجا که مقدار قابل عرضه بیت کوین ثابت است باعث افزایش قیمت آن خواهد شد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار تاکنون درخواست چند  باره برای ETF ارزهای رمزنگاری را رد کرده است. در تصمیم این کمیسیون برای رد درخواست برادران وینکلاووس، به خطر تقلب و دستکاری بازار و نیز چالش حفاظت از سرمایه گذاران اشاره شده است.

نظارت باید بهبود یابد

نگهداری این نوع دارایی ها با خیال راحت یک مشکل بزرگ در سر راه است. علاوه بر این که قیمت بیت کوین کاملا بی ثبات است، این نوع سرمایه، خود در معرض سرقت قرار دارد.

کلایتون می گوید:

ما شاهد خطراتی در اطراف دارایی های دیجیتال هستیم که این دارایی ها را تهدید می کند. ما از سرمایه ETF تحت نظارت مناسب، محافظت می کنیم.

ده ها راه حل برای نظارت بر ارزهای رمزنگاری وجود دارد که یا اعلام شده و یا در حال حاضر در بازار در حال استفاده است. در ماه اکتبر فیدلیتی(Fidelity) اعلام کرد که یک شرکت مجزا را برای نظارت بر ارزهای رمزنگاری راه اندازی می کند و در آن مبادلات را برای نهادهای سرمایه گذاری انجام می دهد.

شرکت های لجر(Ledger)، بیت گو(BitGo)، کوین بیس(Coinbase)، جمینی(Gemini) و آی تی بیت(ItBit) از جمله شرکت های رمزنگاری هستند که روی راه حل مشابه کار می کنند. بانک ژاپنی نومورا اعلام کرد که در ماه مه برنامه  خود را برای یک سیستم نظارتی رمزنگاری ارائه خواهد داد. گلدمن ساکس و نورترن اعلام کردند که ارائه خدمات نظارتی را بررسی می کنند.

با وجود تمام این موارد، کلایتون می گوید قوانین نظارتی هنوز نیاز به بهبود و سخت تر شدن دارند.

فرض این که ICO شما امنیت دارد

کلایتون برای کسانی که عرضه اولیه سکه (ICO) را انجام دادند نیز یک پیام داشت:

این شانس وجود دارد که که این موضوع جزو قوانین SEC قرار گیرد.

وی گفت:

شما باید با این فرض پیش بروید که ارائه اوراق بهادار را آغاز کرده اید.

در ماه ژوئن کلایتون به وضوح اشاره کرد،  تا زمانی که مشخص نشود ارزهای رمزنگاری جزو اوراق بهادار محسوب می شود یا خیر، به بررسی قوانین آن نخواهد پرداخت.

این که آیا یک دارایی جزو اوراق بهادار محسوب می شود در حال حاضر بر اساس “آزمون هاوی”(Howey Test) صورت می گیرد. این آزمون بر اساس حکم دیوان عالی ایالات متحده که در سال 1946 داده شد، انجام می شود و برای تعیین این است که آیا می توان موردی را به عنوان اوراق بهادار طبقه بندی کرد.

SEC به صراحت اعلام کرده است که بیت کوین و اتر به عنوان کالا در نظر گرفته می شوند و بنابراین تحت این آزمون قرار نمی گیرند. اما دیگر ارزهای رمزنگاری هنوز از نظر SEC اوراق بهادار هستند و باید در این آژانس ثبت نام کنند.

SEC چندین پروژه ارز رمزنگاری را به علت ثبت نام نکردن جریمه کرده است. در اوایل ماه نوامبر این کمیسیون اولین مجازات های مدنی خود را نسبت به موسساتی که ثبت نام نکرده بودند اعلام کرد.

بر اساس آمارهای سایت کوین سرا تا کنون بیت کوین، بزرگترین ارز رمزنگاری، به پایین ترین سطح قیمتی خود در طی 14 ماه گذشته رسیده است.

منبع cnbc

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.