لیبرلند منطقه کوچکی بین کرواسی و صربستان که توسط سیاستمدار چکی به نام ویت یدلیچکا در سال2015 پایهگذاری شد، به تازگی شاهد تحولاتی جدید بوده است.
جاستین سان، بنیانگذار ارز دیجیتال ترون، در انتخابات تماما الگوریتمی مبتنی بر فناوری بلاک چین به عنوان نخستوزیر این منطقه انتخاب شد.
مساحت این منطقه حدودا 7 کیلومتر مربع است و ادعا میشود که 1000 نفر در آنجا زندگی میکنند و 99 درصد ذخایر این منطقه به صورت بیت کوین نگهداری میشود. قانون این منطقه در حال تدوین است و یک مرکز درمانی نیز در آنجا در حال احداث است.
در کنار سان، افراد دیگری مانند کارآفرین ایوان لوترا و روزنامهنگار جیلین گودسی نیز برای حمایت از مدیریت این کشور کوچک انتخاب شدند. همچنین، ایوان پرنار، سیاستمدار سابق کرواسی، و دوریان استرن ووکوتیچ، کارشناس فناوری نیز به تیم مدیریتی پیوستند.
سخنگویان اتحادیه کوچک با اعلام نتایج انتخابات این بیانیه را صادر کردند:
“فرآیند انتخابات، که توسط مجموعهای از قوانین ساده اداره میشد، کاملاً الگوریتمی بود و شفافیت را فراهم میکرد. این سیستم توانایی منحصربهفردی برای از بین بردن شک و تردید در مورد نتایج انتخابات دارد، چالشی که بسیاری از کشورها هنوز به روشهای سنتی متکی هستند.”
سخنگویان کوچک لیبرلند ادامه دادند:
“ما امیدواریم که نمونه ای پیشگام از آنچه که به زودی به یک رویه رایج تبدیل می شود باشیم.”
کشورهای شبکه و ریزملت های مستقل (میکرونشینها) ارزهای دیجیتال
بیانیه لیبرلند نشاندهنده تمایل روزافزون علاقهمندان به ارزهای دیجیتال و مدیران صنعت برای استفاده از فناوریهای بلاک چین برای تشکیل کشورهای کوچک، دولتهای شبکه غیرمتمرکز، و بازنگری فرآیندهای انتخاباتی مخفیانه در کشورهایی است که از قبل ایجاد شدهاند.
اصطلاح دولت شبکه که توسط سرمایه گذار، کارآفرین و مدیر سابق صنعت، بالاجی سرینیواسان رایج شده است، به کشوری با توزیع جغرافیایی اشاره دارد که از فناوری بلاک چین و زمین های خصوصی برای عملکرد به عنوان یک دولت مستقل استفاده می کند.
در سال ۲۰۱۴، گروهی به نام بیتنیشن اولین میکرونشینی بود که استقلال خود را اعلام کرد و دیگران را به این مسیر ترغیب کرد. این کشورها میتوانند در خشکی یا حتی در دریاها به صورت پایدار تشکیل شوند، اما هنوز هیچ کشوری به صورت شناور پدید نیامده است.
اگرچه ایدههای بسیاری درباره ایجاد کشورها با بلاکچین وجود دارد، اما نگرانیهایی نیز درباره امنیت و پایداری آنها در برابر کشورها بزرگتر هست. برخی معتقدند تنها استفاده از فناوری بلاکچین برای بقای آنها کافی نیست.