تاریخ می گوید که با یک بازار صعودی قوی و رکود شدید اقتصادی مواجه هستیم

نرخ بهره

در حالی که فدرال رزرو آمریکا در نشست خود در نوامبر تصمیم گرفت نرخ بهره را بین 5.25 تا 5.5 درصد نگه دارد، این نرخ در بالاترین سطح خود از زمان قبل از بحران مالی جهانی 2008 تا 2009 باقی مانده است. نرخ بهره در بریتانیا نیز مشابه آمریکا 5.25 درصد بوده، در حالی که در اتحادیه اروپا در بالاترین سطح یعنی 4 درصد است.

این نرخ بهره بالا به دلیل ماندن نرخ تورم در سطوح بالا در کل بلوک غرب (کشورهای اروپای غربی و آمریکا) است. نرخ تورم انقدر بالاست که برخی کارشناسان، از جمله کِن گریفین از سیتادل، پیش بینی می کنند که برای یک دهه یا بیشتر در همین سطوح باقی خواهد ماند. بنابراین، بانک های مرکزی اکنون در فکر نرخ بهره بالاتر هستند که ممکن است تا طولانی مدت ادامه یابد.

این زوایه گرفتن از چیزی است که در 15 سال گذشته به یک هنجار تبدیل شده : نرخ بهره بسیار پایین چرخه های بی پایان استقراض را در سطوح دولت، شرکت ها و افراد تسهیل می کند. این جریان دائمی پول منجر به افزایش قوی و یکنواخت پس از بحران مالی جهانی (GFC) شد و بازارهای سهام را در طول بدترین بحران بهداشت جهانی در بیش از صد سال گذشته، تحت حمایت قرار داد.

بنابراین، نگرانی سرمایه گذاران از چگونگی پایان این وضعیت قابل درک است و حق دارند که نگران باشند. آنچه تاریخ به ما آموخته این است که سرمایه داری یک بازی رونق و رکود است و در حال حاضر، ما در آغاز یک چرخه جدید هستیم.

افزایش نرخ بهره بین سال های 1993 تا 1995

در حالی که بسیاری از افراد برای درک وضعیت فعلی خود مستقیما به سال 2008 نگاه می کنند، بد نیست که به قبل از آن نیز نگاهی بیندازیم. نرخ بهره در آمریکا بین سال های 1993 و 1995 به سرعت افزایش یافت، زیرا یک سقوط ناگهانی در سال 1989، نرخ تورم بالا و تنش ها در منطقه خاورمیانه بر بزرگ ترین اقتصاد جهان فشار وارد کردند. فدرال رزرو در واکنش به آن، نرخ بهره را از 3 درصد در سال 1993 به 6 درصد در سال 1995 افزایش داد.

اما این افزایش به جای صدمه زدن به آمریکا یا شرکای تجاری غربی آن، آغاز دوره رشد باورنکردنی این کشور بود. بین سال های 1995 تا 1999، ارزش شاخص S&P 500 بیش از سه برابر شد، در حالی که شاخص نزدک کامپوزیت 800 درصد افزایش یافت.

این دوره جهانی شدن، نوآوری و خوش‌بینی بود که منجر به ابداع اینترنت شد. اما این وضعیت دوام نیافت و در اکتبر 2002، حباب دات‌کام ترکید و نزدک تمام دستاوردهای خود را از دست داد.

اکنون، در حال خارج شدن از یک دوره تورم بسیار بالا و نرخ بهره بالا هستیم ، ضمن این که تنش ها در اروپا و خاورمیانه افزایش یافته اند. همچنین، اقتصاد به رغم همه اتفاقاتی که در زمان همه گیری کووید 19 با انها مواجه شده، به طرز چشمگیری خوب عمل کرده است.

تشابه بازار ارز رمزنگاری با رونق دات‌کام

همچنین، می توان بین رونق دات‌کام و بازار ارز رمزنگاری تشابهاتی قائل شد. به احتمال زیاد، در ژانویه 2024 یک یا چند مورد از درخواست های ETF اسپات بیت کوین در آمریکا تایید خواهد شد، که این موج های عظیمی از سرمایه های نهادهای سرمایه گذاری را وارد این کلاس دارایی نسبتا جدید خواهد کرد.این می تواند موجی از فعالیت های IPO را در داخل و خارج از این بازار آغاز کند که مانند سال 1999، در نهایت می تواند به سرعت رشد کند.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

در حالی که می توانیم وضعیت فعلی را از خیلی جهات با دهه 1990 مقایسه کنیم، یک عامل مهم به نام “بدهی” وجود دارد که ما را به چرخه بازار 2001 تا 2007 نزدیک تر می کند. همانطور که همه می دانند، در این دوره شاهد یکی از بی پرواترین دوره های وام دهی و سپس معامله بر روی آن وام ها بودیم. و نتیجه آن تغییر جهان بود.

نشانه های نگران کننده مانند سال 2008

اکنون، ما شاهد نشانه های ترسناکی مانند سال 2008 هستیم، زیرا بدهی خانوارهای آمریکایی به بالاترین حد خود رسیده و نرخ معوقه وام های کارت اعتباری با سریع ترین نرخ از سال 1991 در حال افزایش است. مصرف کنندگان آمریکایی پس از نزدیک به دوسال حبس در خانه های خود، به جای صرفه جویی، “بی پروا خرج کردن” را در پیش گرفته اند که به آنها ضرر می زند.

معکوس شدن این روند اعتباری ممکن است سیستم بانکداری جهان را مانند سال 2008 دچار سقوط نکند. اما برای سلامت اقتصاد آمریکا (که در حال حاضر توسط مصرف کنندگان این کشور هدایت می شود) مهم است. هرچه نرخ بهره برای مدت طولانی تر بالا بماند، انباشته شدن این بدهی ها فشار بیشتری بر اقتصاد و مصرف کننده وارد خواهد کرد.

نرخ بهره

افزایش بدهی مصرف کنندگان و دولت آمریکا

این فقط بدهی های مصرف کنندگان نیست که افزایش یافته، به خاطر همه گیری کووید 19، دولت آمریکا اکنون بیش از 30 تریلیون دلار بدهی دارد. این وضعیت غیرقابل تصوری است که منجر به کاهش اعتبار برای بزرگ ترین اقتصاد جهان شده و همه این اتفاق مهم را نادیده گرفته اند.

با این حال، بدهی در سطوح مشاهده شده سال 2008 نیست. علیرغم این که فعالیت در بازار اوراق قرضه غیر از این را نشان می دهد، اقتصاد آمریکا و به ویژه مصرف کنندگان این کشور، قوی هستند. نرخ بالای بهره مردم را از خرید ملک منصرف نکرده و به نظر می رسد که افراد علاقه به کاهش هزینه ها ندارند، زیرا دستمزدها همچنان سریع تر از تورم در حال افزایش هستند.

نرخ تورم

ما همچنین شاهد خوش بینی در بازارهای مالی، به ویژه بازار ارزهای رمزنگاری هستیم. بازار ارز رمزنگاری در حال حاضر چرخه صعودی بعدی خود را آغاز کرده، زیرا سرمایه گذاران با ورود به آلت کوین ها خاطرات نزولی ناشی از سقوط شرکت هایی مانند ترافرم لبز، سلسیوس، اف‌تی‌ایکس و تری اروز کپیتال (Three Arrows Capital) را به دست فراموشی سپرده اند.
آلت کوین ها چه هستند؟آنچه باید درباره آنها بدانید

بنابراین، احتمال بازار صعودی بسیار قوی در یکی دو سال آینده بالا است. در نهایت، انباشت بدهی عظیم مصرف کنندگان آمریکا سقوط خواهد کرد، به خصوص اگر نرخ بهره برای مدت طولانی تر بالا بماند. مهم ترین بازیگران در چرخه جدید، خزانه داری و فدرال رزرو آمریکا خواهند بود. همانطور که در ماه مارس 2023 شاهد بودیم، آنها مایل به بازنویسی قوانین برای تضمین بقای سیستم بانکی هستند. در صورت متزلزل بودن اوضاع، آنها احتمالا قوانین را به نفع خود تغییر خواهند داد. البته، این را به خاطر داشته باشید که هر سر بالایی یک سر پایینی دارد.

منابع:

حسام شایق

مقالات مرتبط

۲.۵ میلیون اتریوم در انتظار خروج از استیکینگ

سیستم اثبات سهام اتریوم در حال مواجهه با بزرگ‌ترین آزمون خود است. تا اواسط سپتامبر، حدود ۲.۵ میلیون اتریوم، معادل تقریبی ۱۱.۲۵ میلیارد دلار، در صف انتظار خروج از مجموعه اعتبارسنج‌ها بودند. صف شلوغ خروج از استیکینگ باعث شد تا در روز دوشنبه زمان انتظار برای خروج به بیش از ۴۶ روز برسد، که طولانی‌ترین زمان در تاریخ استیکینگ اتریوم است. زمان انتظار در صف خروج در اوج قبلی در ماه آگوست به ۱۸ روز رسیده بود.

شایعه بازگشت ژائو به بایننس باعث رشد ۵ درصدی قیمت BNB شد

چانگ پنگ ژائو، تقریباً دو سال پس از کناره‌گیری از سمت مدیرعاملی بایننس، پروفایل X خود را از @ex-binance به @binance تغییر داد.  این تغییر در حالی رخ داده که شایعاتی در خصوص نزدیک شدن بایننس به توافقی با وزارت دادگستری ایالات متحده برای حذف نظارت قضایی بر رعایت قوانین منتشر شده است. در همین حال، قیمت BNB با افزایش ۵ درصدی به اوج ۹۶۰ دلار رسید و حجم قراردادهای باز آتی آن نیز به بیش از ۱.۸۳ میلیارد دلار افزایش یافته است.

راه‌اندازی ETFهای ریپل و دوج‌کوین در این هفته

قرار است دو صندوق ETF جدید برای ریپل (XRP) و دوج کوین (DOGE) در ایالات متحده این هفته راه‌اندازی شوند. این در حالی است که مقامات نظارتی آمریکا نگاه مثبتی به محصولات سرمایه‌گذاری مرتبط با ارزهای رمزنگاری دارند و پذیرش این نوع محصولات در حال افزایش است.

دیدگاهتان را بنویسید