ده سال از زمان راه اندازی ارز رمزنگاری بیت کوین گذشته است و امروز هزاران ارز رمزنگاری موجود می باشند.
پروژه بیت کوین پایه هایی را ایجاد کرده که در حال حاضر اکثر ارزهای رمزنگاری بر اساس آن فعالیت می کنند. بیت کوین در یک تلاش به منظور ارائه ی یک جایگزین کارآمد به جای سیستم های مالی رایج بنیان گذاری شد.
در گزارش رسمی و مشهور بیت کوین نوشته شده است:
بیت کوین یک سیستم پول نقد الکترونیکی همتا به همتا است که در اکتبر سال 2008 تنها چند هفته پس از ورشکستگی برادران لمان و سپس فروپاشی چهارمین بانک بزرگ سرمایه گذاری در ارمنستان ارائه شد.
این اتفاقات باعث شروع بحران مالی در سراسر جهان بود. زیرا نگرانی هایی درباره ی اعتماد، حریم خصوصی، استقلال و آزادی در بالاترین سطح خود قرار داشتند و زمان بندی پروژه بیت کوین عالی بود.
گزارش رسمی بیت کوین مطرح کرد: “یک نسخه صرفا همتا به همتای پول نقد الکترونیک است که پرداخت های آنلاین را قادر می سازد به طور مستقیم از یک طرف به طرف دیگری بدون نیاز به یک موسسه مالی(واسطه) انتقال یابند.
بیت کوین و بیشتر ارزهای پیشرفته مشکلات بسیاری را حل کرده اند که در گزارش رسمی ذکر شده است و این منجر شده کارشناسان بسیاری به این نتیجه برسند که این نوع ارز دیجیتال آینده پول را به دست خواهد گرفت.
به لطف فناوری بلاک چین، بیت کوین و بسیاری دیگر از ارزهای رمزنگاری که بر اساس آن پایه ریزی شده اند دارای حفاظت داخلی در برابر کلاهبرداری و هویت های دروغین هستند. با توجه به شفافیت بیشتر و هزینه های کمتر برای انجام تراکنش های بین کشوری و عدم دخالت دولت، ارزهای رمزنگاری شروع به انتقال سیستم پرداخت خود به سرتاسر جهان کرد.
بعضی از ارزهای رمزنگاری که بر اساس بیت کوین طرح ریزی می شوند، احتمالا نسبت به سایرین موفق تر خواهند بود. در اینجا پنج مورد از پروژه های رمزنگاری نوید بخش دارای پتانسیل عمر واقعی را شرح می دهیم. همه این 5 ارز، اتریوم، دش، استلار، آیوتا و اییاس برای خرید و تجارت در پلتفرم پیشرو تجاری و سرمایه گذاری eTORO، در دسترس می باشند.
اتریوم
از زمانی که شبکه اتریوم در ماه جولای 2015 راه اندازی شد، ارز مربوطه آن که همچنین اتریوم یا اتر(ETH) نام دارد، برای سرمایه گذاران بسیار محبوب شده است. این محبوبیت بخاطر سرعت شگفت انگیز تراکنش های آن نسبت به بیت کوین و نیز پذیرش گسترده ی آن است.
به منظور درک مزایای استفاده از ارز اتریوم، اول باید بدانیم چیست و چگونه کار می کند. اتریوم یک پلتفرم نامتمرکز، منبع باز، دارای محاسبات توزیع شده عمومی می باشد که قراردادهای هوشمند را اجرا می کند: قراردادهای هوشمند برنامه هایی که دقیقا به طور برنامه ریزی شده و بدون تاریخ انقضا، سانسور، کلاهبرداری یا مداخله شخص ثالث اجرا می شوند.
شبکه اتریوم از صدها DApss(برنامه های نامتمرکز) که توسط توسعه دهندگان ساخته و گسترش یافته، ایجاد شده است. این فناوری قابل برنامه ریزی بلاک چین دارای برنامه های بسیاری دارد؛ ارز دیجیتال تنها یکی از آن برنامه ها می باشد.
در پروتکل اتریوم و بلاک چین برای انجام هر عملیاتی، هزینه ای وجود دارد. اتر به سادگی به عنوان واحد ارز رمزنگاری مورد استفاده در بلاک چین اتریوم است و به منظور پرداخت جهت زمان محاسبه و هزینه تراکنش ها پرداخت می شود.
برای ارز پلتفرم اتریوم که توسط یک برنامه نویس دورگه ی روسی کانادایی به نام ویتالیک بوترین بنیان گذاری شد، زمان زیادی طول نکشید تا به عنوان دومین ارز بزرگ رمزنگاری از لحاظ حجم سرمایه تبدیل شود.
آقای بوترین گزارش رسمی اتریوم را در ماه نوامبر 2013 منتشر کرد که درآن از ایجاد یک پلتفرم که برنامه های نامتمرکز بتوانند بر روی آن پیاده شوند، امیدواری کرده بود.
پروژه اتریوم پیش از راه اندازی اش در ماه جولای و آگوست 2014 نزدیک به 20 میلیون دلار سرمایه اش را افزایش داد. به عنوان یک پلتفرم، اتریوم به لطف حمایت بعضی از عاملان اصلی، روندی حرکت خود را بدست آورد. سازمان ملل، کارخانه تویوتا، دلوتی و بسیاری دیگر به دنبال بهره بردن از زیرساخت بسیار قدرتمند آن بودند. و موسسات بزرگ مالی مثل، جی پی مورگان، کردیت سویسی، و تک تایتان شامل، مایکروسافت به شدت در پیشنهادی به منظور تکمیل کردن پتانسیل آن سرمایه گذاری کردند.
چه چیز در مورد پلتفرم اتریوم خیلی خاص به نظر می رسد؟ تا همین اواخر، توسعه دهندگان برای ایجاد برنامه های کاربردی بلاک چین نیازمند داشتن یک پیش زمینه در برنامه نویسی، رمزنگاری، ریاضیات و همچنین داشتن منابع مهم و خاص بودند. اتریوم این روند را تغییر داده است. در حال حاضر ابزارهایی ایجاد شده تا توسعه دهندگان بتوانند بسیار سریعتر برنامه های کاربردی غیرمتمرکز را توسعه دهند.
کارشناسان انتظار دارند پلتفرم اتریوم بتواند مقیاس پذیر باشد و به یک ویژگی عمومی از اینترنت پسا-بلاک چین تبدیل شود. این پتانسیل بزرگی برای اتریوم و اتر است.
دش
دش(DASH) یک واژه مرکب از دو واژه ی “digital” و “cash” و یک ارز همتا به همتا منبع باز دارای ویژگی های مشابه بیت کوین است، با این تفاوت که قابلیت های خود را پیشرفت داده است. ویژگی های این ارز شامل تراکنش های فوری، تراکنش های خصوصی و مدیریت بودجه نامتمرکز بلاک چین می باشند.
دش از بدو ورود خود در اویل سال 2014 یکی از محبوب ترین ارزهای رمزنگاری در بین سرمایه گذاران بوده است و بیشتر به دلیل سرعت شگفت انگیز انجام تراکنش ها به این محبوبیت رسیده است که در برابر بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری بسیار مطلوب به نظر می رسد.
ارز دش توسط ایوان دافیلد طراحی شد. او در ابتدا آن را XCoin و سپس برای مدت کوتاهی پیش از نام فعلی آن در مارس 2014 به دلیل سرعت و ناشناس بودنش Darkcoin نامید. سرعت پردازش دش باعث شد تا در جامعه رمزنگاری خیلی زود موفق شود.
پلتفرم دش به پی پال تشبیه شده است و توکن های آن به قدری خوب درست شده اند که به عنوان یکی از ده ارز برتر محسوب می شوند. با توجه به این که دش موجودی بهادار خود را به اشکال گوناگون ارائه می کند و ممکن است به عنوان یک ابزار مدیریت ریسک در برابر بیت کوین در نظر گرفته شود، یک ارز رمزنگاری منحصربفرد به نظر می رسد. به این دلیل بسیاری از علاقه مندان به تکنولوژی در آن سرمایه گذاری می کنند.
علاوه بر ویژگی های بیت کوین، دش تراکنش های فوری(InstantSend) و تراکنش های خصوصی(PrivateSend) را ارائه می دهد. بعلاوه، بر اساس یک مدل خودگردان و خود پرداخت کار می کند. این مدل باعث می شود تا در ازای انجام کار افراد و شرکت ها که به ارزش شبکه می افزاید، به آنها هزینه پرداخت شود. این نوع سیستم مدیریتی و بودجه بندی آن را به یک سازمان مستقل نامتمرکز(DAO) تبدیل کرده است.
استلار(XLM)
شبکه استلار یک شبکه منبع باز بلاک چین است. این شبکه به کاربران امکان انجام معاملات برون مرزی را با دسترسی یکسان فراهم می کند. استلار در سال 2014 راه اندازی شد. استلار زاییده افکار جد مک کالب موسس آزمایشگاه های ریپل پس از اینکه او و سایر افراد دست اندرکار، ایده های متناقض برای بینش کلی پروژه داشتند، است.
هدف شبکه استلار کشاندن ارزهای فیات و یا دیجیتال به عرصه می باشد تا از این طریق مردم بتوانند به یک راه سریع تر، ارزان تر، و کارآمدتر برای انجام تراکنش های برون مرزی دسترسی داشته باشند.
شبکه استلار از لومنز(XLM) به عنوان ارز استفاده می کند. در ابتدای ایجاد این شبکه، 100 میلیارد لومنز ایجاد شد. این ذخیره بی پایان نخواهد یافت زیرا لومنز دارای رشد سالانه 1 درصد می باشند. انجام تراکنش با استفاده از لومنز حداقل زمان برای انجام تراکنش نسبت به سایر ارزها است، که 2 الی 5 ثانیه طول می کشد. نه تنها این شبکه سریع است، بلکه هزینه تراکنش با استفاده از لومنز تنها 0.0001 لومنز می باشد.
سازمان های شریک استلار که “لنگر”(anchors) نامیده می شوند، طرف های قابل اعتمادی مثل بانک ها و یا شرکت ها هستند. آنها یک خط اعتباری را برای مردم ایجاد کرده اند تا از این پلتفرم با دارایی هایی از قبیل پوند، یورو و غیره استفاده کنند.
استلار دارای یک ویژگی مهم است و آن وجود یک صرافی نامتمرکز می باشد که پیشنهادات خرید و فروش را از لنگر هایی که ارزها را نگهداری می کنند در تلاشی به منظور پیدا کردن بهترین قیمت معامله با هم تطبیق می دهد. شبکه استلار می تواند به منظور مبادله هر ارزی که لنگرها نگهداری می کنند، مورد استفاده قرار گیرد که شامل سایر ارزهای رمزنگاری می شود.
ترکیبی از مشارکت های مهم مانند مشارکت با IBM و Deloitte، زمان سریع انجام تراکنش ها و هزینه های پایین به این معناست که آینده استلار روشن خواهد بود.
آیوتا(IOTA)
هدف ارز آیوتا تبدیل شدن به یک دفتر حساب کل برای اینترنت اشیا می باشد(IoT). حامیان رو به رشد این ارز معتقدند به عنوان یک ارز رمزنگاری، آیوتا که از یک معماری Tangle منحصر بفرد استفاده می کند، دارای مزایای متعددی نسبت به ارزهای مبتنی بر بلاک چین است. این مزایا عبارتند از قابلیت مقیاس پذیری نامحدود، نامتمرکز بودن، مدولار بودن(modular) و هزینه تراکنش صفر.
با توجه به تحلیل گران IHS Markit لندن، در سال 2018 حدود 31 میلیارد دستگاه وابسته به اینترنت اشیا وجود دارند. این آمار با توجه به میلیون ها سنسور جدید که هر هفته به آن اضافه می شوند، دارای یک رشد نمایی هستند.
دیوید سونستبو، موسس آیوتا معتقد است یک راه حل برای پایداری دنیای در حال ظهور اینترنت اشیا طراحی کرده است. او می گوید آیوتا یک پروتکل دفتر حساب نامتمرکز و منبع باز است که ماورای بلاک چین حرکت می کند. آیوتا مخفف اینترنت برنامه اشیا(IoTA=Internet of Things Application) است که به منظور ایجاد “تغییر الگو” برای IoT با استفاده از”استانداردسازی همه چیز است.”
این ارز رمزنگاری امکان مبادله اطلاعات را بین دستگاه های مجهز به سنسور فراهم می کند. ارز آیوتا تنها یکی از نمودهای پلتفرم آن می باشد و به منظور ایجاد یک روش جهانی پرداخت برای تراکنش های دستگاه به دستگاه در آینده طراحی شده است.
مهم تر از همه، برخلاف اکثر ارزهای رمزنگاری پلتفرم آیوتا از شبکه بلاک چین استفاده نمی کند. در عوض به وسیله ی یک فناوری بدون بلاک پی ریزی شده است که ایجاد کنندگانش آن را “Tangle” می نامند. تانگل آیوتا یک راه حل کوانتومی است که از یک مفهوم ریاضی که به “نمودارهای خطی مارپیچی” مشهور شده، برگرفته شده است. توسعه دهندگان استدلال می کنند این طراحی، آیوتا را از سایر ارزهای رمزنگاری بزرگ متمایز ساخته.
در این طراحی استخراج کنندگان رمزنگاری بدون قربانی کردن ویژگی نامتمرکزی این ارز حذف شده اند و به این وسیله، برای انجام تراکنش ها احتیاجی به پرداخت هزینه نیز نخواهد بود و استفاده از آیوتا کاملا رایگان می باشد.
ایده آیوتا بر این اساس است که هر شخص در این شبکه نقشی یکسان را ایفا می کند. هر زمان که یک تراکنش انجام می گیرد، صادر کننده نیاز به تایید اعتبار دو تراکنش قبلی و یا دو تراکنش تصادفی را دارد. این فرآیند با استفاده از یک سری الگوریتم رمزنگاری، و همچنین تعدادی از تکنیک های پیچیده دیگر در پشت صحنه انجام می شود.
تراکنش های پلتفرم آیوتا می توانند بر روی هر نوع دستگاهی پردازش شوند و این معماری منحصر بفرد به این معناست که این پلتفرم دارای دو ویژگی مهم است: امکان انجام تراکنش های کوچک را فراهم می کند، به عنوان مثال آن هایی که ارزش کمتر از یک پنی و یا سنت را در ارزهای فیات (و حتی به عنوان مثال زیر آستانه قیمتی پرداخت های ویزا کارت) می باشند را به سرعت انجام می دهد.
جهان با فناوری IoT ارتباط بیشتری برقرار خواهد کرد و همچنان که افراد بیشتری از پلتفرم آیوتا استفاده کنند، تراکنش های آن در هر ثانیه نسبت به آنچه که قبلا بوده است، شگفت انگیز تر خواهد شد.
اییاس(EOS)
آیا اییاس می تواند اتریوم را پشت سر بگذارد(“قاتل اتریوم”)؟ طرفداران مشتاق و متعددی این را پیش بینی می کنند؟ گزارش رسمی این ارز هنگ کنگی در سال 2017 منتشر شد. اییاس یک توکن رمزنگاری دارای یک سیستم مبتنی بر بلاک چین است. آن از یک پلتفرم اپلیکیشن نامتمرکز(DApp) استفاده می کند و از لحاظ حجم سرمایه در ده ارز برتر رمزنگاری قرار دارد.
به طور باورنکردنی block.one بیش از 4 میلیارد دلار افزایش سرمایه را در ارائه اولیه ارز(ICO) خود که همچنان ادامه دارد، به ثبت رساند. این پشتیبانی بزرگ مالی به این معنا است که تحقیق و توسعه برای این پلتفرم می تواند در یک مقیاس وسیع و برای ده ها سال ادامه یابد.
مانند اتریوم که در حال حاضر دومین ارز بزرگ از نظر حجم مبادلات است، پروژه چینی نئو(NEO) و همچنین آزمایشگاههای ریپل، اییاس(EOS.IO) قصد دارند به یک عامل مهم در عرصه بلاک چین تبدیل شوند.
این پروژه به منظور ایجاد یک پلتفرم استاندارد برای استفاده از فناوری های نوظهور و به طور بالقوه دگرگون کننده جهان ایجاد شده است که می تواند امور مالی، مراقبت های بهداشتی و بسیاری از صنعت های دیگر را دگرگون سازد.
اییاس بر روی زبان برنامه نویسی ++C نوشته شده است. امید است اییاس بتواند آغاز پذیرش انبوه بلاک چین را تسریع بخشد.
خرید ارزهای رمزنگاری برای همه مناسب نیست. ارزهای رمزنگاری توسط مقررات تنظیم نشده اند و توسط دولت و بانک های مرکزی حمایت نمی شوند. ارزهای رمزنگاری به وسیله ی فناوری و اطمینان، حمایت می شوند. در اینجا از خدماتی که بعضی سرمایه گذاران در صندوق های سرمایه گذاری معمولی از آن بهره مندند مانند جبران خسارت سرمایه گذاری خبری نیست. مشتریان انگلستان از حمایت های طرح جبران خسارت خدمات مالی (FSCS) و سرویس بازرسی مالی(FOS) برای حل اختلافات سودی نخواهند برد. شما در معرض خطر از دست دادن تمام حجم سرمایه خود هستید. این مقاله یک توصیه برای سرمایه گذاری نیست، عملکرد گذشته تضمین کننده نتایج آینده نیست.