پس از اعلام تعرفههای رئیسجمهور ترامپ، یورو با مقاومت شگفتانگیز و عملکری همچون فرانک سوئیس و ین ژاپن، جایگاه ویژهای پیدا کرده است. در میان افزایش عدم اطمینانهای جهانی و تغییر در تمایلات سرمایهگذاران، دینامیکهای مربوط به حساب جاری و تحولات سیاسی در اروپا یاری بسزایی در پایداری عملکرد یورو داشتهاند؛ موردی که تحلیلگر ارز خارجی رابوبانک، جین فولیه، به آن اشاره میکند.
جین فولیه گفت:
“از زمانی که رئیسجمهور آمریکا، ترامپ، در 2 آوریل سیاست تعرفهای خود را به تفصیل اعلام کرد، یورو به عنوان یک ارز پناهگاه امن عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده است. از زمان آدرسرسانی در ‘رز گاردن’، این ارز سومین ارز G10 با بالاترین عملکرد پس از فرانک سوئیس و ین ژاپنی بوده است.”
نوسانات بالای بازارهای مالی پس از هر اعلامیه ترامپ در مورد تعرفه ها
دیدگاه کلی بر این است که یورو فاقد بنیادی است که آن را به عنوان یک پناهگاه امن واقعی بتوان در نظر گرفت. این ارز تنها 25 سال قدمت دارد و تاریخچه کوتاهش به طور قابل توجهی با بحران بدهی بزرگ مرتبط است. این موضوع بار دیگر سوالی را مطرح میکند که از زمان پیش از پیدایش یورو هم مطرح بوده است؛ اینکه آیا اتحاد پولی میتواند بدون وابستگیهای نزدیک در زمینههای مالی و بدهی بین کشورهای عضو به صورت دائمی برقرار بماند یا خیر.
در طی بیست سال گذشته، دورههای کوتاهی وجود داشتهاند که در آنها پوند بریتانیا رفتارهایی شبیه به سرمایه امن از خود نشان داده است. هرچند این دورهها بیشتر زمانهایی را منعکس میکنند که سرمایهگذاران در تلاش برای تنوعبخشی به مواجهات اروپایی خود بودهاند. گرچه ممکن است تحویل بخشی از سودهای به دست آمده در چند روز گذشته توسط یورو غیرقابل تعجب باشد.
نظرات بسته شده است.