در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

به‌روزرسانی پکترا (Pectra) اتریوم چیست و چه زمانی انجام می شود

0 751

به‌روزرسانی پکترا (Pectra) در شبکه اتریوم ترکیبی از دو به‌روزرسانی پراگ (Prague) و الکترا (Electra) است. به‌روزرسانی پراگ روی تغییرات در لایه اجرای این شبکه متمرکز شده و به‌روزرسانی الکترا بر لایه اجماع تاثیر می گذارد.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم

به‌روزرسانی پکترا

به‌روزرسانی پکترا پس از “دِنکن” انجام می شود. دنکن نیز ترکیبی از به‌روزرسانی های دِنِب (Deneb) و کانکن (Cancun) است. از نظر فنی، دنکن یک هاردفورک اتریوم بود که برای کاهش کارمزد تراکنش ها در راه حل های لایه دو و بهبود مقیاس پذیری شبکه اتریوم طراحی شد.
به‌روزرسانی دِنکن (Dencun) اتریوم چیست

به‌روزرسانی پکترا نقطه عطف جدیدی در نقشه راه اتریوم بوده و طبق برنامه در سه ماهه اول سال 2025 انجام خواهد شد. این به‌روزرسانی امکان گنجاندن ویژگی های اضافی را برای بهبود تجربه کاربری (UX) اتریوم فراهم می کند.

به‌روزرسانی پکترا

اجرایی شدن چند EIP در پکترا

به‌روزرسانی پکترا ممکن است شامل پیشنهاد بهبود اتریوم 3074 (یا 3074-EIP)  باشد که مجموعه ای از تغییرات کد برای ارتقاء کیف پول های اتریوم است که به کاربران این امکان را می دهد تا تراکنش های خود را دسته بندی کرده و آنها را در یک مرحله امضا کنند. EIP-3074 در آوریل 2024 برای گنجاندن در به‌روزرسانی پکترا تایید شد و به کیف پول های ارز رمزنگاری معمولی اجازه می دهد مانند قراردادهای هوشمند عمل کنند.
قرارداد هوشمند چیست؟

به‌روزرسانی پکترا همچنین EIP-7251 را فعال می کند که سقف مقدار استیکینگ را برای اعتبارسنج های شبکه از 32 اتریوم فعلی به 2048 اتریوم افزایش می دهد. این افزایش اعتبارسنج ها را قادر می سازد تا موجودی بین 32 تا 2048 اتریوم داشته باشند که بیشتر از محدودیت 32 اتریوم قبلی است. همچنین، این برای کاهش میزان پیوستن اعتبارسنج های جدید به شبکه دومین ارز بزرگ بازار طراحی شده و به این معناست که ارائه دهندگان استیکینگ منابع کم تری را به فرایندهای استیکینگ و اعتبارسنجی اخصاص خواهند داد.
استیکینگ اتریوم چیست و چگونه می توان از آن پاداش کسب کرد

افزایش امنیت قراردادهای هوشمند با پکترا

این به‌روزرسانی همچنین شامل نوآوری های مهمی مانند نمونه گیری از داده های در دسترس یا PeerDAS برای مقیاس پذیری رول آپ ها و فرمت شیء ماشین مجازی اتریوم یا EOF برای بهبود امنیت قرارداد هوشمند و تجربه توسعه دهندگان در لایه یک و لایه دو است. با پذیرش این فرمت، اتریوم امکان تراکنش‌های امن‌ تر و سریع‌ تری را فراهم  می‌کند و خطر باگ‌ها و سوء استفاده‌ها را کاهش می‌دهد.
تفاوت بلاک چین لایه یک و لایه دو چیست؟

با این حال، توسعه دهندگان اتریوم در حال بحث در مورد جایگزینی EIP-3074 با EIP-7702 هستند؛ یک نوع تراکنش جدید پیشنهاد شده توسط توسعه دهندگان، از جمله ویتالیک بوترین، که هدف آن سازگاری با قراردادهای هوشمند است. علاوه بر این، آنها در حال بررسی انجام اصلاحات در EIP-2935 هستند که به مدیریت هش های گذشته بلاک می پردازد.

توسعه دهندگان همچنین EIPهای دیگری، مانند فعال کردن برداشت اعتبارسنج ها از قراردادهای هوشمند و حذف پنجره واریز، را برای گنجاندن در به‌روزرسانی پکترا در نظر گرفته اند.

مزایا و ویژگی های به‌روزرسانی پکترا

به‌روزرسانی پکترا بر برخی تغییرات کوچک در لایه اجماع و لایه اجرا تمرکز دارد.

EIP-7251 :  افزایش سقف استیکینگ

تا ژوئن 2024، سقف استیکینگ برای اعتبارسنج ها 32 اتریوم بود. بنابراین، برای استیکینگ بیش از این مقدار، ارائه دهندگان استیکینگ باید مجموعه ای از اعتبارسنج ها را تشکیل دهند تا هرکدام 32 اتریوم را استیک کنند. از آنجایی که هر اعتبارسنج باید هماهنگی خود را با بقیه اعتبارسنج های شبکه حفظ کند، این افزایش تعداد اعتبارسنج ها ممکن است بر لایه ارتباط شبکه فشار وارد کند.

به‌روزرسانی پکترا به ارائه دهندگان استیکینگ امکان می دهد تا با افزایش سقف استیکنگ به 2048 اتریوم، اعتبارسنج های کم تری را بپذیرند. این باعث کاهش تعداد پیام هایی می شود که باید در سراسر شبکه ارسال شوند و فشار بر لایه شبکه اعتبارسنج را کاهش داده و کارایی و راندمان شبکه را افزایش می دهد.

ارتقاء رول آپ / PeerDAS

PeerDAS “بلاب های” معرفی شده در EIP -4844 را قابل اجرا می کند. بلاب روش جدیدی برای ذخیره موقتی داده های تراکنش در شبکه های لایه دو اتریوم، افزایش فضای بلاک و کاهش کارمزد تراکنش ها است که بعد از 18 روز می توان آن را حذف کرد. بلاب ها بخشی از به‌روزرسانی دنکن بودند که در مارس 2024 فعال شدند. تراکنش های بلاب مشابه تراکنش های معمولی در شبکه اتریوم هستند، اما شامل داده های اضافی برای ذخیره در خارج از شبکه بوده که از فشار شبکه اصلی اتریوم می کاهد.

ارتقاء EVM 

موارد ارتقاء در EVM، مانند EOF، به منظور نوآوری و بهبود تجربه کاربری (UX)، تجربه توسعه دهنده (DevEx) و عملکرد در لایه یک و لایه دو برنامه ریزی شده است.

پیشنهادهای بهبود اتریوم (EIPs) چه هستند

EIP پیشنهاد یا استانداردی است که ویژگی ها، به‌روزرسانی ها یا فرایندهای جدید شبکه بلاک چین اتریوم را شرح می دهد. آنها حاوی مشخصات فنی برای تغییرات پیشنهادی بوده و به گفته Ethereum.org، جامعه آنها را ” منبع موثق” می داند.

به‌روزرسانی های شبکه اتریوم به جامعه توسعه دهنده آن پیشنهاد داده می شوند و از طریق فرایند EIP مورد بحث و بررسی قرار می گیرند. هر یک از توسعه دهندگان می تواند یک EIP ایجاد کند و ارائه دهنده آن مسئول دستیابی به توافق در بین جامعه توسعه دهندگان اتریوم و ثبت نظرات مخالف است.

ارائه دهندگان EIP معمولا توسعه دهندگان هستند. توسعه دهندگان EIPها را پیشنهاد می کنند و آنها را به رای می گذارند و در صورت تایید، پذیرفته می شوند. EIPها تغییرات را در شبکه اتریوم امکان پذیر می کنند. به‌روزرسانی های شبکه اتریوم، مانند دنکن و پکترا، شامل مجموعه ای از EIPها هستند که پس از تایید نهایی، باید توسط کلاینت ها در شبکه اتریوم اجرا شوند.

نقشه راه اتریوم: جدول زمانی به‌روزرسانی پکترا

ویتالیک بوترین یک نقشه راه پنج مرحله ای را برای بهبود و تقویت شبکه اتریوم تعیین کرده است. این پنج مرحله عبارتند از:Splurge، Purge، Verge، Surge، Merge

پکترا

به‌روزرسانی ادغام یا Merge در سپتامبر 2020 انجام شد و مکانیزم اجماع اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام تغییر کرد.

به‌روزرسانی “Surge” شاردینگ را به بلاک چین اتریوم می آورد. شاردینگ یک راه حل مقیاس پذیری است که اتریوم را به پارتیشن های جداگانه یا “شارد” تقسیم می کند تا بار محاسباتی را بین نودها پخش کند.
الگوریتم اثبات سهام یا PoS چیست؟
الگوریتم اثبات کار یا PoW چیست و چگونه کار می کند؟

به‌روزرسانی “Verge” “درختان ورکل” را معرفی می کند. که مانند درختان مرکل عمل می کنند.  این به‌روزرسانی شامل ارتقا به اثبات های مرکل است که ذخیره سازی داده ها را برای نودهای اتریوم به حد مطلوبی می رساند.

به‌روزرسانی “Purge” مربوط به ذخیره سازی داده ها برای اعتبارسنج ها است. این به‌روزرسانی فضای مورد نیاز برای ذخیره سازی داده ها را کاهش می دهد، نحوه ذخیره سازی را برای اپراتورهای نودها ساده می کند و از ازدحام شبکه می کاهد.

آخرین مرحله “Splurge” خواهد بود. توسعه دهندگان به‌روزرسانی های مختلفی را برای بهینه سازی شبکه انجام خواهند داد تا مطمئن شوند که اتریوم 2.0 پس از انجام چهار مرحله به‌روزرسانی، روان و مطابق با اهداف از پیش تعیین شده کار می کند.

به‌روزرسانی پکترا در سال 2025 انجام می شود

توسعه دهندگان اتریوم با توجه به تجربیات خود در به‌روزرسانی های قبلی تصمیم گرفتند عجله نکنند و ابتدا به‌روزرسانی دِوکُن (Devcon) را در نوامبر 2024 انجام دهند تا بتوانند نظارت بیشتری بر روند این به‌روزرسانی داشته باشند. به‌روزرسانی پکترا نیز بعد از آن برای سال 2025 برنامه ریزی شده است.

پس از پکترا، به‌روزرسانی بعدی احتمالا “درختان ورکل” خواهد بود که امکان ذخیره حجم زیادی از داده ها را برای نودهای اتریوم امکان پذیر می کند.

به‌روزرسانی پکترا یک به‌روزرسانی ناچیز در نظر گرفته می شود. به گفته تیم بیکو، سرپرست پشتیبانی در بنیاد اتریوم، توسعه درخت ورکل بیش از یک سال طول می کشد و این به‌روزرسانی در سال 2025 انجام خواهد شد که مهم ترین به‌روزرسانی برای اتریوم خواهد بود.

درخت ورکل

ویتالیک بوترین در پستی در پلتفرم ایکس خاطرنشان کرد که درخت ورکل به نودهای استیکینگ اجازه می دهد تا با فضای هارد دیسک تقریبا صفر اجرا شده و برای بهبود تجربه کاربر و کلاینت های لایت خیلی سریع همگام شوند.

درخت ورکل بخشی از مرحله “Verge” بوده که احتمالا در به‌روزرسانی اوزاکا (Osaka) گنجانده خواهد شد. اوزاکا در سال 2025 و بعد از به‌روزرسانی پکترا انجام می شود.

توضیح بوترین در مورد به‌روزرسانی فنی آتی اتریوم

ویتالیک بوترین در توییتی در مورد برخی از سوء تفاهم ها درباره به‌روزرسانی فنی مهم اتریوم توضیح داد. در یک پست توییت به اشتباه اعلام شد که لایه حالت باینری M31 اتریوم از 16 به 32 بیت تغییر می کند. بوترین گفت در واقع از 64 به 32 بیت تغییر خواهد کرد. این یک تغییر بسیار مهم است چون سرعت تایید تراکنش ها را افزایش می دهد و منجر به عملکرد بهتر شبکه می شود.

بخشی از تلاش ها برای بهبود کارایی شبکه اتریوم، این به‌روزرسانی است: توسعه دهندگان اکنون می توانند با استفاده از زورچ (zorch)،کد اثبات STARK را به زبان پایتون (Python) بنویسند که در GPU قابل اجرا است. 

بوترین

اتریوم با وجود این پیشرفت های فنی، با مشکلاتی مواجه بوده است. این ارز در چند ماه گذشته عملکرد ضعیفی در بازار داشته و موارد استفاده اتریوم در دنیای واقعی و همچنین قیمت آن در سال 2024 به شدت کاهش یافته اند. قیمت اتریوم در طول سال رو به کاهش بوده که نشان دهنده عدم استفاده یا تقاضا برای آن در دنیای واقعی است.

شبکه اتریوم در نتیجه پیشرفت های فنی و به‌روزرسانی ها مقیاس پذیرتر و کارآمدتر می شود، اما این امر باید به کاربرد بیشتر آن در دنیای واقعی و افزایش قیمت آن منجر شود. اتریوم از نظر فنی در حال پیشرفت است، اما هنوز موانع زیادی وجود دارند که باید بر آنها غلبه کند. جامعه اتریوم بر این باور است که این به‌روزرسانی ها به قوی تری شدن این شبکه کمک خواهند کرد. 

منبع Cointelegraph u.today

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.