در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

شاخص قیمت ارزهای رمزنگاری چیست؟

0 1,450

شاخص قیمت ارزهای رمزنگاری چیست؟
در واقع یک وبسایت یا پلت فرم است که اطلاعات قیمتی و سرمایه گذاری انواع مختلف ارزهای رمزنگاری را لیست می کند.
از محبوب ترین این وبسایت ها می توان کوین مارکت کپ، ورلد کوین ایندکس و کریپتوکوپار را نام برد. این سایت ها به طور عمده برای داشتن قیمت لحظه ای ارزهای رمزنگاری مختلف استفاده می شوند. این سایت ها همچنین منبع خوبی برای سنجش، بررسی و مقایسه رشد سرمایه ارزهای رمزنگاری مختلف می باشند.
بسته به معیارهای مربوط به شاخص قیمت فردی، این سایت ها ممکن است اطلاعات و جزئیات مربوط به تمام توکن ها و ارزهای موجود در بازار و یا مطابق با معیارهای خود تنها موارد خاصی از ارزها را در لیست خود قرار دهند. از جمله این معیارها می توان به در دسترس بودن در مبادلات عمومی با یک سطح لازم از حجم معاملات اشاره کرد.
با این حال اکثر نشان دهنده های شاخص قیمت اغلب ارزهای موجود در بازار را فهرست می کنند. بنابراین بدون نیاز به رجوع به تمام صرافی های رمزنگاری و بررسی دستی قیمت ها، می توانید تنها با یک کلیک تمام اطلاعات مورد نیاز را داشته باشید.
چه تفاوتی با شاخص بازار سهام سنتی و معمول دارند؟
اساس آن ها شبیه به هم است. هر دو میزان سلامت مالی یک صنعت را که سرمایه گذار در آن سرمایه گذاری کرده، را نشان می دهند.
بزرگترین تفاوت این است که شاخص سنتی بازار سهام لیست اطلاعات قیمت شرکت ها را نشان می دهد، در حالی که شاخص قیمت ارزهای رمزنگاری لیست اطلاعات قیمتی ارزهای رمزنگاری مختلف مبتنی بر شبکه بلاک چین را نمایش می دهند.
یکی دیگر از تفاوت های موجود این است که لیست شاخص های قیمت ارزهای رمزنگاری اکثر توکن های رمزنگاری در دسترس در بازار آزاد را لیست می کنند. شاخص بازار سهام سنتی فقط تعداد معدودی از سهام شرکت ها را لیست می کند، که شرکت هایی که داری نقاط مشترک هستند معمولا حذف می شوند. این شاخص ها تنها یک تصویر کلی و سریع از وضعیت سلامت کل بازار را برای کمک به سرمایه گذاران نمایش می دهد.
برای مثال S&P 500 در ایالات متحده تنها 500 شرکت بزرگ آمریکایی را فهرست می کند، در حالی که FTSE 100 شامل 100 شرکت بزرگ در بورس اوراق بهادار لندن را نشان می دهد. از سوی دیگر FTSE techMARK 100 تنها 100 شرکت برتر در زمینه تکنولوژی های نوین را در مبادلات بورس اوراق بهادار لندن وارد کرده است. این در حالی است که S&P Global 1200 تنها اطلاعات شاخص فناوری را در مورد شرکت های فعال در بخش فناوری اطلاعات نشان می دهد.
در یک فهرست شاخص قیمت ، چه اطلاعاتی را می توان کسب کرد؟
تمرکز این شاخص ها بر اطلاعات مربوط به قیمت و مبادلات است.
به طور معمول آخرین قیمت فعلی ارزهای رمزنگاری مختلف و حجم سرمایه کل بازار را در 24 ساعت گذشته نشان می دهد. کل حجم مبادلات هر ارز در 24 ساعت گذشته در بازارها مختلف را نیز می توان دید. همچنین می توان اطلاعات مربوط به هر ارز را به صورت جداگانه بررسی کرد. این اطلاعات می تواند شامل آخرین قیمت و حداکثر تعداد موجودی ارز رمزنگاری، گرافی از عملکرد قیمتی ارز در طول زمان و لیستی از صرافی هایی که می توان آن ارز را مورد معامله قرار داد، باشد.
اگر چه این ها اطلاعاتی است که انتظار پیدا کردن آنها را دارید، اما هر پلت فرم متفاوت است و بسته به سلیقه اکثر کاربرانش، اطلاعات مختلفی را ارائه می دهد. برای مثال شاخص مورد نظر معامله گران و تاجرانی که هر روز معاملات خود را انجام می دهند، بالاترین و پایین ترین قیمت در 24 ساعت گذشته می باشد. در حالی که برای افرادی که قصد سرمایه گذاری بلند مدت دارند می تواند اطلاعاتی مانند این که آیا این ارز براساس اثبات کار است یا اثبات سهام و یا آیا تمرکز این ارز بر روی ایجاد و تبدیل شدن به پول است یا ایجاد توکن، مهم باشد.
این اطلاعات از کجا کسب می شود؟
معمول ترین منابع اطلاعات صرافی های ارزهای رمزنگاری هستند.
صرافی های ارزهای رمزنگاری پایه و اساس فعالیت های مبادلاتی هستند. به این ترتیب که قیمت هر ارز بسته به قیمت خرید و فروش مورد پذیرش معامله گران در هر نقطه از بازار، تعیین می شود. بنابراین یک قیمت دقیق از ارزش ارز رمزنگاری را در بازار نشان می دهد. به همین علت صرافی ها مکان مناسبی برای جمع آوری اطلاعات هستند.
قیمت ها ممکن است در صرافی های مختلف، بسته به ویژگی بازار آن، متفاوت باشد. بنابراین برای بدست آوردن شاخص قیمتی دقیق تر معمولا اطلاعات مربوط به چندین صرافی جمع آوری می شود. می توان به راحتی بررسی کرد که از کدام صرافی ها برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. برای این کار کافی است برای هر ارز خاص بر روی سربرگ بازارها(markets) کلیک کنید. به این ترتیب لیستی از تمام صرافی هایی که اطلاعات آن ارز خاص از آن جمع آوری شده، برای شما نمایش داده خواهد شد.
به عنوان مثال ارزی مانند بیت کوین می تواند از چندصد صرافی در بازار اطلاعاتش کسب شود، در حالی که آیوتا، اگر چه ارزی محبوب و شناخته شده است، در حدود 30 صرافی اطلاعات قیمتی آن را داشته باشند.
صرافی های ارزهای رمزنگاری اطلاعات خود را از طریق یک API باز(رابط های کاربردی برنامه نویسی) در دسترس قرار می دهند که کار را برای فهرست شاخص ها جهت دریافت اطلاعات ضروری آسان می کند. یک API در یک تعریف ساده مکانیسمی است که نرم افزار های مختلف را قادر می سازد تا با هم در یک چارچوب خاص ارتباط برقرار کرده و مبادله داده ها یا پیام ها را انجام دهند. می توان گفت که مانند پیام رسانی است که بین برنامه ها، پایگاه داده ها و دستگاه ها برای ایجاد ارتباط و ارسال اطلاعات به کار گرفته می شود.
چه نوع اطلاعاتی را نشان دهنده های شاخص ها جمع آوری می کنند؟
نوع اطلاعات و داده ها بستگی به نوع اطلاعاتی دارد که شاخص قصد فراهم کردن آنها را برای کاربران خود دارد. به جز اطلاعات واضحی مانند قیمت و حجم مبادلات ارزها، سایر اطلاعات شامل:
شناسه ارز: که نماد یا علامت شناسایی منحصر به فرد برای هر ارز است. مانند BTC برای بیت کوین و یا XRP برای ریپل.
شناسه تجاری: که شناسه تجاری برای شناسایی و تعیین حجم مبادلات هر ارز استفاده می شود.
زمان سنج:
زمان دقیقی که یک معامله تجاری انجام می شود را ثبت می کند. این می تواند برای اهداف مختلف از جمله اطلاعات قیمت گذاری در هر لحظه از زمان، اطلاعات دقیق قیمت های آغازین-حداکثر-حداقل و پایانی(OHLC) و نیز نرخ حجم مبادلات در 24 ساعت، استفاده شود.
نرخ مبادلات:
نرخ مبادلات را به صورت به روز نشان می دهد. این مبادلات بین بیت کوین/دلار و یا اتریوم/ دلار و همچنین بین کلاس های مختلف سرمایه های رمزنگاری و جفت های قابل تبدیل به هم مانند بیت کوین/ اتریوم، اتریوم/ ریپل و غیره می باشد.
استفاده از این لیست به معنای دقیق بودن آن نیست، اما در لیست شاخص ها، برای بررسی اجمالی اطلاعات مربوط به شاخص قیمتی ارزهای رمزنگاری به کار برده می شود.

شاخص قیمت
چگونه می توان از داده ها و اطلاعات برای محاسبه قیمت یک ارز رمزنگاری خاص استفاده کرد؟
این شاخص ها به طور معمول از یک میانگین وزنی-حجمی 24 ساعته برای محاسبه قیمت ها استفاده می کنند. این روش یک قیمت متوسط از یک ارز رمزنگاری در طول یک دوره مشخص معاملاتی، ارائه می دهد. از لحاظ فرمول ریاضی می توان آن را به شکل زیر ارائه کرد:

 

در اینجا:

Pvwap: میانگین حجمی وزنی قیمت
Pj: قیمت مبادله ارز مورد نظر
Qj: تعداد ارزی که مبادله شده است.
j: نشان دهنده هر مبادله فردی که طی زمان مشخصی انجام می شود.
زمان تعریف شده در اینجا یک دوره زمانی 24 ساعته را به طور مداوم شامل می شود. به این معنی که قیمت نمایش داده شده دائما در هر لحظه در حال بروزرسانی است.
قیمت ها در شاخص های ارزهای رمزنگاری چه مقدار دقیق است؟
این شاخص ها در حقیقت نمایش درستی از وضعیت و موقعیت بازار ارائه می دهند.
با این حال اغلب، قیمت یک ارز رمزنگاری در ارائه دهندگان مختلف شاخص قیمت ، متفاوت است. این اختلاف به این دلیل است که پلت فرم شاخص، منحصر به فرد است و اطلاعات خود را از طیف گسترده ای از صرافی های مختلف جمع آوری می کند.
صرافی های مختلف در بازارهای متفاوت مبادلات خود را با ارزهای فیات متفاوت انجام می دهند. بسته به بازار، حجم مبادلات، چگونگی نوسانات ارز، مقدار هزینه انجام مبادلات و چگونگی و مدت زمان درخواست API و ارسال اطلاعات، که می تواند هر 2، 5 و یا 10 ثانیه باشد، بر روی قیمت محاسبه شده برای شاخص قیمتی هر ارز موثر خواهد بود.
قرار دادن یک قیمت دقیق برای هر ارز در هر لحظه از زمان کار ساده ای نیست و واقعا ضروری به نظر نمی رسد به ویژه تا زمانی که شما می دانید که قیمت آن ارز در صرافی که مبادلات خود را انجام می دهید دقیق است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.