زندانی شدن مالک صرافی BTC-e در آمریکا به اتهام پولشویی

صرافی BTC-e

الکساندر وینیک، مالک و اپراتور صرافی بدنام “BTC-e” اخیرا از یونان به ایالات متحده آمریکا منتقل شد و طبق قوانین این کشور واجد شرایط آزادی با وثیقه نیست. این شهروند روسی به چندین فقره پولشویی از طریق این پلتفرم و برخی جرایم دیگر متهم شده است. اما وی همه این اتهامات را رد می کند.

الکساندر وینیک همچنان در زندان کالیفرنیا

رسانه های روسی به نقل از سوابق وینیک در وب سایت زندان سانتا ریتا در کالیفرنیا گزارش دادند که مقامات آمریکا عملا آزادی با وثیقه این متخصص فناوری اطلاعات را رد کرده اند. وینیک تقریبا از یک هفته پیش که از یونان به آمریکا منتقل شده، در زندان به سر می برد و این باعث عصبانیت تیم محافظ بین المللی او شده است.

این کارآفرین ارز رمزنگاری در تابستان سال 2017 به همراه خانواده خود برای تعطیلات به شهر تسالونیکی یونان سفر کرده بود که در آنجا به دستور مقامات آمریکا بازداشت شد. یونان ابتدا وینیک را در اواخر سال 2019 به فرانسه انتقال داد و در آنجا به جرم پولشویی به پنج سال زندان محکوم شد. مقامات آمریکا در ماه جولای درخواست استرداد وینیک از فرانسه را پس گرفتند، بنابراین انتقال وی را از طریق یونان (که قبلا استرداد او را به آمریکا تایید کرده بود) تسریع کردند.

وکلای وینیک به تصمیم برای تحویل سریع وی به مقامات آمریکایی اعتراض کردند و خاطرنشان کردند که موکل آنها پس از هشدار قبلی مبنی بر به گروگان گرفته شدن در آمریکا به خاطر درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین، درخواست پناهندگی در یونان کرده است.

مشخص نیست که آیا تصمیم برای وثیقه در جلسه روز جمعه 5 آگوست (زمانی که وینیک در دادگاه فدرال در سانفرانسیسکو  حاضر شد) گرفته شده یا این که قاضی هنوز این موضوع را بررسی نکرده است. در وضعیت بررسی حکم “نمی توان با وثیقه آزاد شد” صادر می شود.

الکساندر وینیک اتهامات مطرح شده توسط آمریکا را رد می کند

به گزارش خبرگزاری تاس (Tass) به نقل از سخنگوی دادگاه، الکساندر وینیک در اولین جلسه دادگاه اعلام کرد که بی گناه است و تمام اتهامات را رد کرد. جلسه بعدی رسیدگی به اتهامات وی در 15 آگوست برگزار خواهد شد.

براساس این کیفرخواست که توسط وزارت دادگستری آمریکا در اعلامیه هفته گذشته استرداد وینیک صادر شده، صرافی “BTC-e” تراکنش های مرتبط با طیف گسترده ای از جرایم، مانند هک صرافی Mt Gox، کلاهبرداری باج افزار و تجارت مواد مخدر را پردازش کرده است. این شهروند روسی اکنون به چندین فقره پولشویی به ارزش بیش از 4 میلیارد دلار و برخی جرایم دیگر متهم شده است.

تاس در گزارش دیگری در این هفته اعلام کرد که سفارت روسیه در واشنگتن همچنان به دنبال برقراری ارتباط با وینیک است. نادژدا شومووا، که ریاست بخش کنسولی این ماموریت را بر عهده دارد، گفت که دیپلمات های روسی قصد دارند تمام کمک های کنسولی و حقوقی مورد نیاز را برای هموطن خود ارائه کنند.

هم یونان و هم فرانسه درخواست های استرداد وینیک به روسیه را رد کرده اند. وینیک در روسیه به اختلاس بیش از 600000 روبل (کم تر از 10000 دلار) و ” کلاهبرداری در زمینه اطلاعات رایانه ای” به مبلغ 750 میلیون روبل (12 میلیون دلار) متهم شده است.

وینیک قبلا اعلام کرده که حاضر است به وطن خود برگردد و در آنجا محاکمه شود. از دیگر اتهامات او همکاری با اطلاعات روسیه بوده که وزارت دادگستری آمریکا به آن اشاره نکرده است.

منابع:

حسن صادقی

مقالات مرتبط

آیا روند صعودی بیت‌کوین پس از سال‌های منفی، در سال 2026 تکرار می‌شود؟

اگرچه بیت‌کوین در ابتدای سال ۲۰۲۵ رشد قابل توجهی داشت، این سال را با کاهش ۶.۳۶ درصد به پایان رساند و شمع سالانه را قرمز بست. بررسی داده‌های گذشته قیمت نشان می‌دهد وقتی این ارز یک سال را منفی به پایان می‌رساند، معمولاً سال بعد رشد قابل توجهی را تجربه می‌کند.

سولانا موبایل تاریخ و جزئیات عرضه توکن SKR و ایردراپ آن را اعلام کرد

شرکت سولانا موبایل، زیرمجموعه شرکت سولانا لبز، اعلام کرد که توکن اختصاصی خود با نماد SKR را در تاریخ ۲۱ ژانویه عرضه خواهد کرد و کاربران گوشی هوشمند سولانا سیکر (Solana Seeker) این شانس را خواهند داشت که از طریق ایردراپ تا ۲۰ درصد از کل عرضه این توکن را دریافت کنند.

ریپل با رشد 25 درصدی بیت کوین و اتریوم را پشت سر گذاشت

توکن پرداختی ریپل، (XRP)، سال ۲۰۲۶ را با یک شروع انفجاری آغاز…

دیدگاهتان را بنویسید