بیت کوین در چندماه گذشته بزرگترین حمله هماهنگ را تجربه کرد، اما در این خصوص، جامعه سرمایهگذاران تسلیم نشدند. پس از اخطار دو هفتهای مقامات چین به استخراجکنندگان بیت کوین، عملیات استخراج در اکثر مناطق این کشور به طور کامل ممنوع شد. بعد از این اتفاق، نرخ هش شبکه 50 درصد کاهش یافت و منجر به بزرگترین کاهش سختی استخراج شد.
بعد از این که ایلان ماسک اعلام کرد تسلا دیگر پرداختهای بیت کوین را به دلیل تاثیرات زیست محیطی فرایند استخراج نمیپذیرد، به احساسات پیرامون این ارز لطمه وارد شد. هنوز مشخص نیست که آیا تصمیم چین تحت تاثیر اظهارات ماسک بوده یا نه، اما این وقایع بدون شک اثر منفی بر روند کلی این ارز بزرگ بازار داشتهاند.
چند هفته بعد، در 16 ژوئن، کشور چین موتورهای جستجوی اینترنتی را برای صرافیهای ارز رمزنگاری مسدود کرد. در همین حال، صرافی مشتقات هووبی معاملات اهرم شده را محدود کرد و حساب کاربران جدید چین را بست.
سرانجام، در 21 ژوئن، بانک مرکزی چین به بانکهای این کشور دستور داد تا حسابهای میزهای فرابورس را ببندد و حتی حسابهای شبکههای اجتماعی آنها مسدود شدند. میز فرابورس اساسا به عنوان یک دروازه ارز فیات در این منطقه عمل میکند. بنابراین بدون آنها تبدیل بیت کوین به ارزهای پایدار دشوار میشود.
با وقوع این رویدادها، برخی از تحلیلگران این تاکتیکها را فقط “ترس، بلاتکلیفی و تردید” توصیف کردند. اما به نظر میرسد که چین در آینده یک حمله بسیار برنامهریزی شده و هماهنگ را به شبکه بیت کوین و صنعت استخراج آغاز خواهد کرد.
تاثیر کوتاه مدت را میتوان به دلیل سقوط قیمت بیت کوین و افزایش نگرانیها مبنی بر وقوع حمله 51 درصدی نرخ هش، یک موفقیت متوسط در نظر گرفت.
با وجود این اقدامات، حمله چین در نهایت شکست خورد و در ادامه به دلایل اصلی این امر میپردازیم.
بازیابی نرخ هش بیت کوین به 100 میلیون تراهش در ثانیه
پس از رسیدن به اوج 186 میلیون تراهش در ثانیه در 12 مه، نرخ هش شبکه بیت کوین (برآوردی از کل قدرت استخراج) شروع به کاهش کرد. کاهش در چند هفته اول به دلیل ممنوعیت استخراج در مناطقی بود که از برق تولید شده از زغال سنگ برای استخراج استفاده میکردند. براساس برآوردها، این مناطق 25 درصد ظرفیت استخراج را به خود اختصاص داده بودند.
با این حال، با گسترش ممنوعیت استخراج در مناطق دیگر، نرخ هش به 85 میلیون تراهش در ثانیه رسید که پایینترین سطح در دو سال گذشته بود.
همانطور که نمودار بالا نشان میدهد، قدرت پردازش شبکه بیت کوین در کمتر از سه هفته به 100 میلیون تراهش در ثانیه رسید. برخی از استخراجکنندگان چینی تجهیزات استخراج خود را به قزاقستان منتقل کردند، در حالی که برخی دیگر به کانادا و ایالات متحده امریکا نقل مکان کردند.
ادامه معاملات همتا به همتا
با وجود این که چین فعالیت شرکتهای درگیر در معاملات ارز رمزنگاری را ممنوع کرد، افراد همچنان به عنوان واسطه عمل میکنند. برخی ازآنها بیش از 10 هزار تراکنش موفق همتا به همتا را با توجه به دادههای سیستم رتبهبندی صرافی خود ثبت کردهاند.
هووبی و بایننس هر دو بازار مشابهی را ارائه میدهند که در آن کاربران میتوانند چندین ارز رمزنگاری از جمله تدر را معامله کنند. بعد از تبدیل ارزهای فیات آنها به ارز پایدار، انجام معاملات در یک صرافی معمولی یا مشتقات امکان پذیر میشود.
افزایش حجم معاملات اسپات برخی صرافیها در آسیا
این احتمال میرفت که توقف کامل معاملات ارز رمزنگاری از سوی مقامات چینی، بر حجم معاملات صرافیهایی مانند بایننس، اوکی ایکس و هووبی که قبلا به این منطقه وابسته بودند، تاثیر بگذارد. با این حال، با نگاهی به دادههای اخیر حجم معاملات، معلوم میشود که این اقدامات تاثیر معناداری بر عملکرد صرافیها نداشته اند.
توجه داشته باشید که چگونه این سه صرافی بر بازار آسیا مسلط هستند، در حالی که حجم معاملات در صرافیهای کوین بیس، کراکن و بیتفینکس پایینتر از آنها است.
ممنوعیت استخراج و معاملات بیت کوین از سوی چین ممکن است منجر به نوسانات موقت و تاثیر منفی بر قیمت این ارز بزرگ بازار شده باشد، اما شبکه و قیمت فراتر از انتظار بسیاری بهبود یافته است.
در حال حاضر، هیچ راهی برای اندازه گیری معاملات فرابورس که بلاکهای بزرگتر در آن معامله میشوند، وجود ندارد. اما دیر یا زود این واسطهها مسیرهای پرداخت و دروازههای جدیدی را پیدا خواهند کرد.