برخی از مقامات دفاعی و نیروهای مسلح در سرتاسر جهان شروع به بررسی پتانسیل استفاده از بلاک چین در زمینه های مربوط فعالیت های نظامی کرده اند. ارتش های سراسر جهان همیشه به دنبال تکنولوژی های پیشرفته هستند تا بتوانند در رقابت باقی بمانند. مسلما بلاک چین از بررسی دقیق دور نمی ماند.
مقامات سازمان های دفاعی به ویژه به فناوری توزیع شده و غیرقابل شناسایی علاقه دارند. ناتو به دنبال استفاده از فناوری بلاک چین برای خرید و تهیه تدارکات نظامی است.
به نظر می رسد تاکنون ایالات متحده، روسیه و چین بیشترین علاقه را در مورد استفاده از بلاک چین برای اهداف نظامی، دفاع ملی و حملات سایبری داشته اند.
تغییر در چشم انداز نظامی
در ایالات متحده نهادهای مربوط به ارتش مدت زیادی است که در حال جست جو و تحقیق در مورد کاربرد بلاک چین هستند. سازمان دفاع ملی اعلام کرده است که در حال ارزیابی بلاک چین برای استفاده در زمینه اهداف نظامی است.
فرماندهی نیروی هوایی دریایی آمریکا به تازگی اعلام کرد که به دنبال استفاده از بلاک چین برای نگهداری اطلاعات بخش هوایی است که به کاهش هزینه های عملیاتی و نگهداری هواپیماهای نظامی کمک می کند.
برخی معتقدند که این فناوری می تواند برای مدیریت بودجه 100 میلیارد دلاری توسط وزارت دفاع استفاده شود. یک دفتر حسابرسی از سال 2015 به طور خاص بررسی و ردیابی تدارکات را با سیستم وزارت دفاع گزارش می کند. کاری که بلاک چین تا حدود زیادی به حل آن در سایر موارد به جز مسائل دفاعی، کمک کرده است.
مقامات نظامی روسیه نیز در حال بررسی موارد استفاده بلاک چین در صنایع دفاعی هستند. منابع خبری روسیه در ماه ژوئن در مورد ایجاد یک آزمایشگاه تحقیقاتی نظامی در داخل کشور که به بررسی نحوه استفاده از بلاک چین برای تشخیص و احتمالا مقابله با حملات سایبری می پردازد، نوشتند.
حدود دو ماه بعد خبرگزاری روسی TASS گزارش داد که در صورت موفقیت، چگونه بلاک چین ممکن است به وزارت دفاع روسیه راه یابد:
سریعا الگوریتم رمزنگاری روسی به عنوان یک استاندارد بین المللی بلاک چین معرفی می شود.
ظهور بلاک چین در چین
مقامات چینی که با عنوان شعار “بلاک چین بیت کوین نیست” شناخته شده هستند، تلاش زیادی را برای خاموش کردن بازار ارزهای رمزنگاری انجام داده اند، در حالی که نگاه و چشم انداز خوش بینانه ای را نسبت به بلاک چین دارند. تاکنون موارد کمی ذکر شده که مقامات نظامی چین را با تحقیقات در رابطه با بلاک چین مربوط می کند، اما برخی از مقالات به علت این که چرا باید این مقامات به این فناوری بپردازند، پرداخته اند.
یکی از این مقالات که در سال 2016 منتشر شد، در مورد استفاده از بلاک چین توسط مقامات امنیتی و دفاعی کشور برای انجام وظایف مختلف از جمله اطلاعات مربوط به چرخه سلاح و بهبود کلی لجستیک بحث کرده است. یکی از محققان این مقاله دکتر جی چی چائو، مدیر دانشگاه ملی فناوری دفاع و سرهگ ارتش آزادی بخش خلق چین است.
در مقاله ای که ویلسون ورندیک در مورد این که چگونه می توان از بلاک چین در چین استفاده کرد، نوشت، به استفاده از بلاک چین برای عملیات ضد اطلاعاتی دشمن اشاره شده است.
مقاله ای دیگر نیز در سال 2017 پیشنهاد استفاده از بلاک چین را در جنگ افکار عمومی داده است.