در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

ممنوعیت‌های چین باعث محبوبیت صرافی‌های غیرمتمرکز شد

0 1,075

ممنوعیت گسترده ارزهای رمزنگاری در کشور چین موجب سقوط شدید قیمت در این بازار شد، اما افزایش حجم صرافی‌های غیرمتمرکز و افزایش قیمت بیت‌کوین به بالای 50000 دلار نشان می‌دهند که این اقدام ناخوشایند چین در نهایت به نفع بازار ارز رمزنگاری بوده است.

طی چند ماه گذشته، تحولات مهمی در کشور چین رخ داده که  بازار ارزهای رمزنگاری و بازارهای مالی جهانی را تحت تاثیر قرار داده‌اند. بحران بازپرداخت بدهی شرکت اورگراند شوک بزرگی به بازارهای جهانی سهام وارد کرد و همچنین سیگنال‌های پیوسته کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا در مورد وضع قوانین برای ارزهای پایدار و بخش امور مالی غیر متمرکز (دیفای) در آینده بر احساسات بازار تاثیر می‌گذارند.

در حالی که مشکل شرکت اورگراند تا حدودی حل شده، فشار دولت چین برای ممنوعیت کامل پلتفرم‌های دیفای و معاملات ارزهای پایدار همچنان ادامه دارد. این امر منجر به افزایش حجم معاملات پروتکل‌های بین زنجیره‌ای لایه یک و راه‌حل‌های لایه دو شده، چون معامله‌گران به دنبال پلتفرم‌های غیرمتمرکز برای انجام معاملات خود هستند.

به گفته کی یونگ جو (مدیرعامل شرکت کریپتوکوانت)، پس از اعلام ممنوعیت معاملات ارزهای رمزپایه توسط مقامات چین، صرافی‌های بزرگ ارز رمزنگاری مانند هووبی خدمات‌دهی خود را به کاربران این کشور متوقف کردند.

این امر باعث خروج وجوه از صرافی‌های متمرکز مستقر در آسیا و انتقال آنها به صرافی‌های غیرمتمرکز و بخش بزرگ دیفای شد.

هووبی
خروج اتریوم، ارزهای پایدار و یونی سواپ از صرافی هووبی

با توجه به شکست احتمالی هاردفورک لندن اتریوم در حل معضل هزینه‌های گس نامتعارف و افزایش نگرانی‌های نظارتی در واکنش آمریکا و چین به ارزهای رمزنگاری، این یک اتفاق جالب توجه است و نیاز به بررسی بیشتر دارد.

در ادامه نگاهی به برخی از صرافی‌های غیرمتمرکز پر رونق و پروتکل‌های محبوب می‌اندازیم که شاهد افزایش ورودی سرمایه بوده‌اند.

شبکه اتریوم

براساس داده‌های Dune Analytics، شبکه اتریوم در حال حاضر بیشترین تسلط را در بازار دارد و میزبان بزرگ‌ترین و پرکاربردترین صرافی‌های غیرمتمرکز مانند یونی‌سواپ و سوشی‌سواپ است.

صرافی غیرمتمرکز
حجم ماهانه معاملات در صرافی های غیرمتمرکز

موضوع ممنوعیت ارزهای رمزنگاری در چین ابتدا در سوم سپتامبر اعلام شد و در دو هفته پایانی این ماه تیتر اصلی خبرگزاری‌ها بود، تقریبا در همین زمان فعالیت‌های معاملاتی در صرافی یونی‌سواپ افزایش یافت.

همانطور که نمودار بالا نشان می‌دهد، افزایش فعالیت و حجم معاملات یونی‌سواپ در 28 سپتامبر آغاز شده و تا دو هفته بعد بالاتر از میانگین قبلی خود باقی ماند.

یونی‌سواپ همچنین از ادغام های اخیر خود با راه‌حل‌های Optimism  و Arbitrum سود برده است. این دو راه‌حل به تازگی راه‌اندازی شده‌اند و به کاهش کارمزد تراکنش‌ها و بالا بردن سرعت تایید آنها کمک کرده‌اند.

شبکه فانتوم

پروتکل فانتوم در ماه‌های اخیر به دلیل راه‌اندازی پل ارتباطی با شبکه اتریوم و برنامه اهدای 370 میلیون توکن FTM به توسعه‌دهندگان برای جذب پروژه‌های جدید در این شبکه، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

داده‌های توکن ترمینال ( Token Terminal) نشان می‌دهند که اعلام برنامه تشویقی شبکه فانتوم در 30 آگوست باعث افزایش اولیه درآمد و قیمت توکن این شبکه شد. اما بعد از اعلام ممنوعیت ارزهای رمزنگاری در چین در سوم سپتامبر، فانتوم شاهد افزایش مداوم و قابل‌توجه فعالیت و درآمد بوده است.

فانتوم
قیمت توکن فانتوم و درآمد شبکه آن

شبکه فانتوم از یک گراف جهت‌دار غیرمدور استفاده می‌کند که قابلیت بالایی برای رساندن کارمزدها به حدود صفر دارد. همین باعث محبوبیت این پروتکل در بین معامله‌گران دیفای و توکن‌های NFT (که از کارمزد بالای تراکنش‌ها در شبکه اتریوم به ستوه آمده‌اند) شده است.

اسپوک‌سواپ (SpookSwap) و اسپیریت‌سواپ (SpiritSwap ) دو صرافی غیرمتمرکز برتر در شبکه فانتوم هستند و در حال حاضر متوسط حجم معاملات 24 ساعته این دو صرافی 95 میلیون دلار است.

پروتکل آوالانچ

شبکه آوالانچ یک پروتکل بلاک‌چین است که از زمان راه‌اندازی برنامه تشویقی استخراج نقدینگی “آوالانچ راش ( Avalanche Rush)” در اواسط ماه آگوست مورد توجه زیاد قرار گرفته است. این برنامه شامل بیش از 180 میلیون دلار پاداش و مشوق برای جذب نقدینگی در اکوسیستم دیفای آوالانچ است.

از زمان انتشار این برنامه تشویقی تاکنون، درآمد این پروتکل و قیمت توکن بومی آن (AVAX) در حال افزایش بوده، چون کاربران دارایی‌های خود را به این شبکه منتقل می‌کنند تا در اکوسیستم دیفای رو به رشد آوالانچ شرکت کنند.

براساس داده‌های DefiLlama، صرافی‌های غیرمتمرکز برتر در شبکه آوالانچ عبارتند از تریدر جو (Trader Joe (JOE)) و پانگولین (Pangolin (PNG)) و حجم معاملات 24 ساعته آنها در مجموع 355.2 میلیارد دلار است.

صرافی غیرمتمرکز دی‌وای‌دی‌ایکس (dYdX)

صرافی غیرمتمرکز دی‌وای‌دی‌ایکس پس از ایردراپ توکن بومی خود به نام DYDX  در ماه سپتامبر، شاهد افزایش محبوبیت و همچنین افزایش فعالیت کاربران و حجم معاملات بوده است.

براساس داده‌های توکن ترمینال، حجم معاملات در این صرافی در روزهای پایانی سپتامبر افزایش یافت و از حدود 2.1 میلیارد دلار به بالای 9 میلیارد دلار در 27 سپتامبر رسید.

دی وای دی ایکس
حجم معاملات و ارزش کل دارایی های قفل شده در صرافی دی وای دی ایکس

معضل وضع قوانین، صرافی‌های مشتقات و معاملات اهرمی مانند بایننس و بیت‌مکس را به دردسر انداخت و منجر به افزایش تقاضا برای گزینه‌های غیرمتمرکز مانند دی‌وای‌دی‌ایکس و هجیک (Hegic) شد. در حالی که افراد زیادی در بازار ارزهای رمزنگاری از ممنوعیت معاملات این ارزها در چین انتقاد کردند، اما تصمیم این کشور در کل به نفع این صنعت بود. این اقدام چین معامله‌گران را وادار کرد تا از صرافی‌های متمرکز فاصله بگیرند و وارد اکوسیستم دیفای شوند که به سرعت در حال رشد و گسترش است. این بخش علاوه بر غیرمتمرکز بودن، به کاربران این امکان را می‌دهد  تا از مزیت” بانک خود بودن” برخوردار شوند.

منبع Cointelegraph

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.