انجمن ارتباطات مالی بین بانکی(SWIFT) جهت اعمال تحریمی جدید از سمت آمریکا، اقدام به مسدود ساختن دسترسی بانک های ایرانی برای انتقالات بین المللی کرد.
طبق گزارش رویترز، دهم نوامبر اولین روزی است که ارتباط موسسات مالی از سوئیفت قطع شده است. سوئیفت پرداخت های بین المللی بیش از 200 کشور را تسهیل می کند. گاتفراید لیبراندت، مدیر اجرایی این سازمان در همایشی در تاریخ هفتم نوامبر در پاریس، این اقدام را “تاسف برانگیز” خواند، اما بیان کرد این امر “در جهت ثبات و یکپارچگی سیستم مالی جهانی گسترده تر” اتخاذ شده است.
ایران با توجه به تصویب دوباره تحریم ها که قبلا در دولت اوباما اجرا شد، آشفتگی سختی را متحمل خواهد شد.
باید یادآور شد، سوئیفت که یک قدرت متمرکز در سیستم مالی جهانی است، به عنوان عاملی جهت گسترش قانون فدرال آمریکا ظهور کرد. با این وجود این سازمان در بلژیک مستقر شده است.
طبق گزارش، اعلام مجازات جدید علیه ایران گمانه زنی هایی را در مورد نقش بالقوه آتی بیت کوین و ارزهای رمزنگاری برای ملت این کشور بوجود آورد.
مقامات کشور در فروردین ماه بانک ها و موسسات را از ارائه خدمات جهت تجارت ارزهای رمزنگاری منع کرده اند. هرچند اخیرا، گفتگوهایی راجع به صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی به عنوان روشی برای دور زدن تحریم ها انجام شده است.
در شهریور قانون گذاران ایران استخراج بیت کوین را به عنوان یک صنعت به رسمیت شناختند. با در نظر گرفتن هزینه انرژی، ایران در حال حاضر سومین کشور ارزان برای استخراج است.
در همین حال در ماه اکتبر، شبکه مبارزه با جرائم مالی(Fincen) از اینکه ارز رمزنگاری بخشی از سیاست های ایران برای دور زدن تحریم ها را تشکیل می دهد، ابراز نگرانی کرد.
این شبکه توصیه کرد که، “موسسات باید لجر(Ledger) بلاک چین را به منظور فعالیت های ایران، اعم از آنهایی که می تواند دریافت کننده و یا ارسال کننده آنها در ایران باشد، بررسی کنند.”
موسسات نیز باید آگاه باشند که صنعت بین المللی ارز مجازی بسیار پویا است؛ با توجه به این امر، احتمالا از جانب ایران تجارت های جدیدی با استفاده از ارزهای مجازی به صورت مخفیانه و با اثری نامشخص از جانب این کشور انجام شوند.
این شیوه قبلا توسط ونزوئلا، هنگامی که با ارز رمزنگاری دولتی خود به نام پترو(Petro) شروع به تجارت کرد، انجام گرفته است.