تحقیقات جدید پلتفرم چِینپلی (Chainplay) نشان می دهد که 97 درصد از پروژه های میم کوین در سال 2024 با شکست روبرو شده اند که رقم بسیار بالایی است.
زمانی میم کوین ها را جوک اینترنتی در نظر می گرفتند و کسی آنها را جدی نمی گرفت، اما اکنون آنها فراتر از جوک هستند و ارزهایی مانند دوج کوین (DOGE) و پپه (PEPE) محبوبیت زیادی در بین سرمایه گذاران پیدا کرده اند. در حال حاضر، بخش میم کوین ها چهارمین بخش بزرگ بازار ارز رمزنگاری است. اما بخش میم کوین ها فارغ از هیاهو، ریسک ها و نوسانات بسیار بالایی دارد.
چه عواملی باعث ایجاد هیجان و افزایش قیمت یک میم کوین می شوند
تحقیق جدید چِینپلی با عنوان ” وضعیت میم کوین ها در سال 2024 یا State of Memecoin 2024″ حاکی از وضعیت نگران کننده فعلی میم کوین ها است. پلتفرم چِینپلی در این تحقیق، که در 13 آگوست منتشر شد، بیش از 30000 پروژه میم کوین را در شبکه های اتریوم، سولانا و بیس تجزیه و تحلیل کرده است.
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم
سولانا چیست؟ آنچه باید درباره این شبکه و توکن SOL بدانید
عمر کوتاه و پرنوسان پروژه های میم کوین
میانگین طول عمر یک میم کوین فقط یک سال بوده که تنها یک سوم طول عمر یک پروژه ارز رمزنگاری معمولی (سه سال) است. علاوه براین، تا به امروز 97 درصد از کل میم کوین ها شکست خورده اند و بیش از 2000 میم کوین در هر ماه از بین رفته اند. نرخ بالای پروژه های میم کوین ناکام نشان دهنده ماهیت پرریسک و پرنوسان آنها است. با این حال، آنها همچنان گزینه سرمایه گذاری پر طرفدار هستند، زیرا نزدیک به 60 درصد از سرمایه گذاران آنها را یک فرصت سرمایه گذاری کوتاه مدت می دانند.
همچنین، این تحقیق نشان داد که به طور میانگین هر ماه 2020 پروژه میم کوین با شکست روبرو می شوند و از بین می روند که عمدتا به دلیل تلاش پروژه های جدید برای جلب توجه و بقا است. در ضمن، نرخ از بین رفتن پروژه های میم کوین از ایجاد پروژه های جدید پیشی گرفته است.
چینپلی میم کوین های از بین رفته را بر اساس چهار عامل شناسایی کرده است که عبارتند از: حجم معاملات 24 ساعته زیر 1000 دلار، عدم به روزرسانی حساب توییتر برای سه ماه، استخر نقدینگی زیر 50000 دلار یا حساب حذف شده در توییتر.
افزایش کلاهبرداران در بخش میم کوین ها
این تحقیق همچنین حاکی از افزایش هشدار دهنده فعالیت های کلاهبرداری در بازار میم کوین ها بود. بیش از نیمی (55.24 درصد) از کل میم کوین های بررسی شده، در دسته ” کلاهبرداری” طبقه بندی می شوند. شبکه بیس با 59.15 درصد بالاترین نرخ میم کوین های کلاهبرداری را دارد و پس از آن اتریوم با 55.59 درصد میم کوین های کلاهبرداری و سولانا با 51.87 درصد میم کوین های کلاهبرداری در رده های دوم و سوم هستند.
این تحقیق همچنین بر ریسک های مالی مرتبط با میم کوین ها تاکید می کند. نزدیک به یک سوم از سرمایه گذاران (28 درصد) مورد بررسی، زیان ناشی از میم کوین های کلاهبرداری را گزارش کرده اند که این اهمیت نیاز به بررسی های دقیق را برجسته می کند. با این حال، گزارش های حسابرسی می توانند در شناسایی پروژه های کلاهبرداری مفید باشند و نرخ موفقیت آنها 81 درصد است.
میم کوین ها همچنان محبوب هستند
میم کوین ها با وجود ریسک ها و نوسانات بالا، همچنان سرمایه گذاران زیادی را به خود جلب کرده و جایگاه خود را در بسیاری از سبدهای سرمایه گذاران ارز رمزنگاری تثبیت کرده اند. دو سوم سرمایه گذاران ارزهای رمزنگاری (58 درصد) به دلیل سودآوری بالا و وسوسه انگیز، وارد بازار میم کوین ها شده اند.
با این حال، این تحقیق بیانگر تفاوتی در احساسات سرمایه گذاران از لحاظ تجربه بود. در حالی که سرمایه گذاران جدیدتر (کسانی که کم تر از 6 ماه در بازار هستند) میم کوین ها را برای سبد ارز رمزنگاری ضروری می دانند، سرمایه گذاران بلندمدت چنین فکر نمی کنند. این نشان می دهد که سرمایه گذاران با کسب تجربه و شاید متحمل شدن ضرر، رویکرد محتاط تری نسبت به میم کوین ها اتخاذ می کنند.
در ضمن، موضع رسانه ها در مورد میم کوین ها عمدتا محتاطانه است و تنها 13.77 درصد از گزارش های خبری احساسات صعودی پیرامون میم کوین ها را بیان می کنند که نشان دهنده شک و تردید گسترده است.
Pump.fun رکورد دار کسب درآمد از میم کوین ها
با توجه به نرخ بالای پروژه های میم کوین شکست خورده، علاقه به این دارایی های ارز رمزنگاری همچنان بالا است. طبق داده های دیفایلاما (DefiLlama)، پامپفان (Pump.fun)، تولید کننده میم کوین در شبکه سولانا، بیش از 5.3 میلیون دلار در 24 ساعت درآمد کسب کرده که یک رکورد بی نظیر است.
پامپ فان با این میزان درآمد از شبکه های بزرگی مانند اتریوم و سولانا پیشی گرفته است. مجموع درآمد و کارمزد این دو شبکه به ترتیب 2.3 و 1.72 میلیون دلار بوده است.