در کوین سرا از جدیدترین و داغ ترین اخبار و مطالب دنیای ارزهای رمزپایه مطلع می شوید .

پنج اشتباه رایج تریدرها در طول بازار نزولی

0 1,130

بازارهای نزولی ارز رمزنگاری می توانند برای سرمایه گذاران جدید و کم تجربه سخت و دردناک باشند. نوسانات در بازار ارز رمزنگاری به نسبت بازارهای سهام سنتی شدیدتر هستند و برخی از ارزهای رمزنگاری 90 درصد (یا بیشتر) از اوج قیمتی خود سقوط می کنند.
بازار صعودی (گاوی) و بازار نزولی (خرسی) چه هستند؟ چگونه می توان در این بازارها معامله کرد؟

سرمایه گذارانی که دانش کافی ندارند یا بازار نزولی را برای اولین بار تجربه می کنند، مرتکب اشتباهات زیادی می شوند. با در نظر گرفتن این موضوع، آموختن برخی نکات از افراد حاضر در چرخه های قبلی و همچنین شناسایی این اشتباهات از قبل، می توانند باعث صرفه جویی در هزینه ها و وقت شوند.

در زیر برخی از رایج ترین اشتباهات معامله گران و سرمایه گذاران در طول بازار نزولی ارزهای رمزنگاری و نحوه اجتناب از آنها آورده شده است.

فروش به خاطر وحشت

وحشت به طور کلی مضر است. وقتی وحشت می کنیم، احساس ترس شدید و اضطراب می کنیم و معمولا  پاسخی به یک خطر در پیش رو است. وقتی این اتفاق رخ می دهد، ما بیشتر مستعد از دست دادن کنترل و تصمیم گیری های انفعالی عاری از عقل و منطق هستیم. 

در زمینه تجارت و سرمایه گذاری، فروش ناشی از وحشت به عمل فروش یک ارز رمزنگاری در حجم بسیار بالا به دلیل ترس، شایعه یا واکنش بیش از حد احساسی اشاره دارد. سرمایه گذاری در یک ارز رمزنگاری نباید از روی احساسات باشد، بلکه باید براساس ویژگی ها و اهداف آن و همچنین تحلیل های مستدل باشد. 

برای مثال، افراد بسیاری بیت کوین را طلای دیجیتال (یک پس انداز با ارزش) می دانند که ارزش آن به مرور زمان افزایش می یابد. بسیاری از مردم با هدف حفظ قدرت خرید سرمایه خود در این ارز بزرگ بازار سرمایه گذاری می کنند، به ویژه در زمانی که نرخ تورم بالا باعث کاهش سریع تر ارزش ارزهای فیات می شود. اگر دلیل سرمایه گذاری این باشد، احتمالا فرد یک دوره طولانی مدت را در اولویت قرار داده و تنها دلیل فروش وی باید تغییر در فاندامنتال های این ارز و عدم تحقق اهداف آن باشد.
بیت کوین چیست؟ آموزش کامل بیت کوین

با این حال، چیزی که در عمل مشاهده می کنیم، این است که افراد بسیاری در زمان آغاز کاهش قیمت، شروع به فروش کوین های خود در بازار می کنند. بسیاری بیت کوین را یک دارایی پرریسک می دانند. بنابراین، در زمان آشفتگی اقتصادی، این احتمال وجود دارد که سرمایه گذاران این ارز را زودتر از دارایی های امن دیگر خود، بفروشند. این باعث می شود تا قیمت آن به شدت کاهش یابد.

در طول این فشار فروش ها، بسیاری از سرمایه گذاران وحشت می کنند. این کاملا طبیعی است و احتمالا رایج ترین اشتباه است. به خاطر داشته باشید که هیچ دارایی به طور مستقیم بالا نمی رود و قطعا در طول مسیر حرکت خود با روندهای نزولی و کاهش قیمت مواجه می شود. نمودار زیر حرکت قیمت بیت کوین را در 10 سال گذشته نشان می دهد.

بازار نزولی
نمودار قیمت بیت کوین

بیت کوین نوسانات بیشتری نسبت به بازارهای سنتی (مانند شاخص  S&P 500) دارد، اما قیمت این ارز در طول زمان نیز افزایش قابل توجهی داشته است. با این حال، روندهای نزولی و کاهش قیمت این ارز شدید هستند و مهم است که دلیل اصلی سرمایه گذاری در وهله اول را نادیده نگیریم.

پیوند برقرار کردن با یک دارایی

در حالی که باید از فروش به خاطر وحشت خودداری کنید، این بدان معنا نیست که هرگز نباید یک دارایی را بفروشید. درک این که سرمایه گذاری بدی انجام داده اید و کنار گذاشتن اطمینان بیش از حد، به همان اندازه مهم است. برخی افراد “با دارایی های خود پیوند نزدیکی دارند”، به این معنی که وقتی قیمت آن ریزش می کند، حاضر به فروش آن نیستند و نسبت به آینده آن امیدوار هستند.

این اتفاقی است که در سال های 2017 و 2018 (زمان رونق گرفتن ICO) برای افراد بسیاری رخ داد. بسیاری از سرمایه گذاران زودتر از بقیه وارد بازار شدند، به سودهای خوبی رسیدند، اما نتوانستند سودهای خود را محقق کنند، چون به دنبال بازدهی سرمایه (ROI) بالاتری بودند. بعدا، زمانی که ارزهای رمزنگاری آنها شروع به سقوط کرد، برای فروش اقدام نکردند، چون نسبت به افزایش مجدد آنها اطمینان داشتند.

واقعیت این است که بسیاری از آلت کوین ها 90 درصد یا بیشتر از اوج های خود کاهش یافته اند و بعید است که دوباره به این اوج ها برگردند. بنابراین، از هرجا که جلو ضرر را بگیرید، منفعت می کنید. بازار مملو از پروژه های قوی است که می توانید با تحقیق در مورد آنها و سرمایه گذاری در آنها سود کسب کنید.

بیش از حد معامله کردن یا اُوِر ترید کردن

این اشتباه نیز ارتباط زیادی با سوء مدیریت احساسات دارد. بیش از حد معامله کردن یا اُورترید  کردن به پدیده ای گفته می شود که معامله گر کنترل خود را از دست می دهد و بدون هیچ برنامه ای پشت سر هم معامله می کند. بیش از حد معامله کردن اغلب در نتیجه عواملی مانند، پشیمانی از درست مطالعه نکردن یک مقاله سرمایه گذاری، از دست دادن فرصت، تمایل زیاد برای جبران ضررهای قبلی و غیره، رخ می دهد.

وجه مشترک همه موارد فوق برانگیختن تصمیم گیری مبتنی بر احساسات است. به خاطر داشته باشید که بازار به احساسات شما اهمیت نمی دهد و نمودار ها چیزی جز نمایش تصویری اطلاعات نیستند و این به شما بستگی دارد که چگونه این اطلاعات را تفسیر کنید. در همه موارد، تصمیم گیری ها باید براساس واقعیت باشند نه احساسات.

همچنین در هنگام ورود و خروج از معاملات باید کارمزد اضافی بپردازید و اگر ورود و خروج به موقعیت را به درستی مدیریت نکنید، هزینه های شما خیلی سریع افزایش می یابند.

تلاش برای تعیین زمان کف قیمت

تلاش برای تعیین زمان رسیدن قیمت به کف خود یکی دیگر از اشتباهات رایجی است که تازه واردان مرتکب آن می شوند. برخی بر این عقیده قدیمی تکیه می کنند که بیت کوین هنوز مستعد کاهش بیشتر است و بعدا خرید می کنم. سپس، یکی از این دو حالت اتفاق می افتد:

  • قیمت بیت کوین کاهش می یابد، اما آنها هرگز نمی خرند و (باز هم) فکر می کنند که بیشتر کاهش خواهد یافت.
  • قیمت بیت کوین هرگز کاهش نمی یابد و آنها با این تفکر که “آخرین مرحله کاهش” در نهایت رخ خواهد داد، خرید نمی کنند.

تصور کنید بیت کوین با قیمت 10000 دلار معامله می شود و فکر می کنید در یک کاهش 20 درصدی دیگر به 8000 دلار می رسد. شما خرید نمی کنید و سپس بیت کوین با یک روند صعودی پارابولیک به سطح 100000 دلار می رسد. حالا از خودتان بپرسید که آیا منتظر ماندن برای 20 درصد کاهش ارزش داشت یا نه؟

در طول سقوط بازارهای مالی در 12 مارس 2020 به خاطر کووید 19 که قیمت بیت کوین به زیر سطح 4000 دلار رسید، بسیاری فکر می کردند که شرایط اقتصادی به خاطر قرنطینه وخیم تر خواهد شد و این ارز بیشتر سقوط خواهد کرد. اما این اتفاق هرگز رخ نداد و بیت کوین روند صعودی قوی داشت و یک سال بعد به اوج 69000 دلار رسید.

هیچ کس از جهت بعدی حرکت قیمت خبر ندارد و هر چه تحلیل گران می گویند براساس احتمالات و حدس و گمان است. بنابراین، اگر یک معامله گر با تجربه یا حرفه ای نیستید، یکی از بهترین استراتژی هایی که می توانید استفاده کنید، میانگین هزینه دلاری (DCA) است. اگر  از این استراتژی در هنگام کاهش قیمت استفاده شود، نتایج بهتری به همراه خواهد داشت.

در این استراتژی مقدار پولی را که می خواهید سرمایه گذاری کنید، به بخش های کوچک تر تقسیم می کنید و آن را در بازه های زمانی منظم (مثلا هر دو هفته یکبار یا هر ماه یکبار) وارد بازار می کنید. با این کار یک میانگین قیمت از تمام ورودی ها به دست خواهد آمد و ریسک شما را به حداقل می رساند.

عدم توجه به سلامت روان

مهم تر از تمام موارد فوق، اهمیت سلامت روان شما است. هیچ ثروتی ارزش فدا کردن رفاه و آسایش را ندارد. اکنون ارزهای رمزنگاری جزئی از ابزارهای سرمایه گذاری هستند و سلامت روان اهمیت زیادی دارد، چون هر روز افراد زیادی برای سرمایه گذاری و تجارت وارد این بازار می شوند.

حتما به سلامت روان خود توجه کنید و از آن غافل نشوید. یکی از بدون استرس ترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که برای بلندمدت سرمایه گذاری کنید، البته اگر ارزهای رمزنگاری را باور دارید. اگر فکر می کنید که بیت کوین طلای دیجیتال است و جایگزین طلای سنتی خواهد شد، چرا با کاهش یا افزایش بیش از 10 درصدی آن احساس نگرانی می کنید؟

اگر فکر می کنید اتریوم یک پلتفرم جهانی خواهد شد و صدها هزار توسعه دهنده و کاربر در سراسر جهان از آن استفاده خواهند کرد، آیا فرقی می کند که این ارز را با قیمت 1000 دلار بخرید یا 1100 دلار؟
اتریوم چیست؟ آموزش کامل اتریوم

در طول بازارهای نزولی قیمت ها به شدت کاهش می یابند و طبیعی است که مردم شاهد کاهش سود تحقق نیافته و سرمایه خود باشند. فراموش نکنید که زندگی در خارج از بازار ارز رمزنگاری ادامه دارد و به خاطر داشته باشید که هیچ ثروتی به اندازه سلامتی شما ارزش ندارد.

منبع cryptopotato

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.