پاول دورُف، مدیر عامل و یکی از بنیانگذاران شبکه اجتماعی تلگرام، از فناوری شبکه باز تلگرام (ONT) قدردانی کرد. این پروژه در سال 2020 به دلیل شکایت SEC از تلگرام به خاطر عرضه توکنهای گرام متوقف شد. دورُف می گوید که علاقه زیادی به این فناوری جدید دارد و می تواند به طور قابل توجهی تکامل یابد. به اعتقاد وی، این بلاک چین از لحاظ مقیاس پذیری و سرعت چندین سال جلوتر از بقیه بلاک چین ها است.
بازار ارز رمزنگاری روز بروز پیشرفت می کند و فناوری های مختلفی را ارائه می دهد که هدف آنها ایجاد تغییراتی در امور مالی است. رقابت قوی و شدیدی در این فضا وجود دارد، اما ممکن است تلگرام با فناوری جدید خود از دیگر برندها پیشی بگیرد.
پروژه تلگرام در مسیر پیشرفت
از سال 2020 تاکنون، پروژه تلگرام به منظور کمک به بازار ارزهای رمزنگاری و شبکه های اجتماعی در حال توسعه بوده است. با این حال، این شبکه بلاک چین از TON به تونکوین (TonCoin) تغییر نام داد که مستقل از تلگرام بوده و بیشتر بر ارز رمزنگاری تمرکز دارد. تفاوت TonCoin با TON این است که TonCoin به این شبکه اجتماعی اختصاص داده شده است.
دورُف که شبکه اجتماعی تلگرام و پروژه ارز رمزنگاری آن را مدیریت می کند ، گفت که امیدوار است در شبکه جدید موفق باشد و برای کسانی که به پروتکل قدیمی TON پایبند هستند، آرزوی موفقیت می کند. این اظهارات پس از آن بیان شدند که سرور پرداخت دونیت ( Donate) اعلام کرد از ارز تونکوین (TonCoin) برای پرداخت استفاده می کند.
در ساعات ابتدایی روز پنجشنبه 23 دسامبر، متولیان پروتکل TON اعلام کردند که قصد دارند با سرور پرداخت دونیت همکاری کنند. دونیت یک سرویس پرداخت تایید شده توسط تلگرام است که امکان ارسال کمکهای مالی را در تلگرام از طریق ارز دیجیتال تونکوین فراهم می کند و از این طریق مدیران کانالها میتوانند درآمدزایی کنند. به گفته متولیان این پروتکل، درآمد کسب شده به صورت ارز تونکوین قابل برداشت خواهد بود. از دوشنبه گذشته خبرهای غیر رسمی درباره این همکاری منتشر شدند و در روز پنجشنبه این خبرها رسما تایید شدند.
پروتکل TON چیست؟
TON پروژه بلاک چین تلگرام است که توسط پاول و نیکلای دورُف در سال 2017 توسعه یافته است. برادران دورُف یک نبرد حقوقی خسته کننده با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا و سایر نهادهای نظارتی این کشور بر سر عرضه توکن های گرام داشتند. این پروژه تا اوایل سال 2021 متوقف بود و در سال جاری، به لطف اشتیاق این دو برادر روند توسعه آن دوباره از سرگرفته شد.
طبق گزارش ها، پروژه TON تقریبا 160000 کاربر دارد. در حالی که تونکوین (TonCoin) حدود 50000 کاربر فعال دارد. با پیشرفت های این ارز ، پذیرش آن نیز افزایش خواهد یافت.
ارز تونکوین در اوایل روز پنجشنبه در حدود سطح 2.4 دلار معامله می شد، اما این خبر باعث شد تا قیمت آن افزایش قابل توجهی داشته باشد. در زمان نگارش این مطلب، قیمت تونکوین در حدود سطح 4.20 دلار و ارزش بازار آن 5.1 میلیارد دلار بود.
